Horvat: Jačati međuresornu suradnju svih dionika politike zaštite potrošača

In Potrošači
horvat

Ministar gospodarstva Darko Horvat poručio je u petak, prilikom bilateralnog sastanka s europskim povjerenikom za pravosuđe Didierom Reyndersom, da će se za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a jačati međuresorna suradnja svih dionika politike zaštite potrošača.

“Vjerujem da dijelimo uvjerenje kako je konkurentno unutarnje tržište temeljno jamstvo novih prilika za stvaralački potencijal europskih poduzetnika te dobrobiti potrošača. U tom smislu, za vrijeme predsjedanja jačat ćemo međuresornu suradnju svih dionika politike zaštite potrošača“, prenosi se izjava ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata u objavi na internetskim stranicama Ministarstva.

Horvat ističe da je nastavak rada na pitanjima zaštite potrošača jedan od temeljnih zadataka u okviru hrvatskog prioriteta Europe koja se razvija, a sve s ciljem podizanja svijesti građana o pravima koja imaju kao potrošači, kao i načinima njihova ostvarenja.

Kaže kako će u tu svrhu hrvatsko predsjedništvo organizirati niz događaja s ciljem poticanja međusobne suradnje tijela nadležnih za potrošačku politiku i primjenu potrošačkog zakonodavstva.

Vezano uz planirane zakonodavne aktivnosti u okviru Vijeća Europske unije, Horvat naglašava kako će hrvatsko predsjedništvo nastaviti raditi na zakonodavstvu koje se odnosi na zaštitu kolektivnih interesa potrošača (udružne tužbe).

Povjerenik Reynders rekao je kako će Komisija poduprijeti sve navedene aktivnosti, dodajući kako je dobro da se uključuju različiti dionici u problematiku zaštite potrošača, čiji je utjecaj vidljiv u raznim politikama, poput digitalizacije gospodarstva i umjetne inteligencije.

Glavni događaj vezan uz politiku zaštite potrošača bit će neformalni ministarski dijalog „Future 5.0 Agenda“, koji će se održati 26. i 27. ožujka 2020. u Zagrebu ,najavljuju iz Ministarstva, napominjući da će tom sastanku prethoditi i dvodnevni godišnji sastanak Mreže Europskih potrošačkih centara pod nazivom “ECC – Net Cooperation Day”, čije održavanje je planirano za 24. i 25. ožujka.

Također, 25. ožujka u Zagrebu je predviđeno i održavanje sastanka CPN mreže – Consumer Protection Network, dok će se Europski dan potrošača održati 18. lipnja ove godine, isto u Zagrebu, dodaje se.

Iz Ministarstva poručuju da je prioritet svakog od spomenutih događanja intenzivnije uključivanje mladih u provedbu politike zaštite potrošača. Kroz uključivanje akademske zajednice i studenata u provedbu projekta informiranja i edukacije potrošača želi se podignuti svijest i educirati mlade o potrošačkoj politici, kako bi učinkovitije upravljali rizicima, stoji u objavi. (H)

You may also read!

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2019.

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom dobitnik je prestižne nagrade

Read More...
zona

Pozdravite dugo i bezbrižno ljeto uz novitete iz Zona Vital linije

Svima kojima nedostaje vremena za aktivnu brigu o svom zdravlju, dobro će doći sjajni noviteti iz Zone Vital: Ferrosorb,

Read More...
Hyundai

Hyundai zna što je akcija

Hyundai i30 od 104.990 kn i Hyundai Tucson od 149.990 kn • Jedinstvena ljetna akcija za bestsellere Hyundai i30 i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.