Hotel Katarina u Selcu ulazi u drugu fazu uređenja

katarina

Mi moramo osvijestiti kako samo zajedničkim nastojanjima, koja će budućim gostima osigurati kvalitetne i raznolike sadržaje, možemo postati destinacija poželjna ljudima veće platežne moći. Ti gosti su naravno zahtjevniji i zato bi to trebao biti i izazov i cilj svima nama koji živimo od turizma.

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, u sklopu realizacije strateškog plana poslovanja do 2025. godine koji predviđa repozicioniranje dijela objekata u smjeru turističke ponude više dodane vrijednosti. Nakon početka rekonstrukcije hotela „Esplanade“ kojem se sa 35 milijuna kuna podiže kategorija na visoke 4 zvjezdice, započela je investicija kojom će se završiti potpuna obnova hotela Katarina.

Današnji hotel Katarina, a negdašnji Varaždin sagrađen 1971. godine kao hotel ”A” kategorije, no zbog poteškoća u poslovanju i nedovoljnog ulaganja tijekom godina hotel je spao na samo dvije zvjezdice. U samo godinu dana Jadran d.d. proveo je investiciju kompletnog uređenja hotela što je rezultiralo podizanjem kategorije na četiri zvjezdice, a investicija je i bila planirana u dvije faze od kojih je prva obuhvatila kompletno uređenje soba sa kupaonicama, hotelskih hodnika, zamjenu kompletnih instalacija hotela, ugradnju klimatizacijskog sustava i sustava vatrodojave, uređenje ulaznog prostora, bara i restorana, ugradnju sustava pametnih soba te uređenje fasade. Ukupna vrijednost prve faze investicije je 29 milijuna kuna, a financirana je dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz kredita HBOR-a kroz program kreditiranja turističkog sektora. Također, dio investicije pokriven je i bespovratnim sredstva Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost u iznosu od 0,9 milijuna kuna.

Prije nekoliko dana započela je druga faza uređenja vrijedna 15 milijuna kuna, a obuhvaća uređenje unutarnjeg bazena sa grijanom morskom vodom, wellness centra te kongresnih dvorana. Ukupno ulaganje u drugu fazu uređenja hotela iznosi 15 milijuna kuna, a time hotel dobiva dodatne sadržaje kojim se namjerava privući goste i van turističke sezone.

Uređenje i podizanje kategorije hotela Katarina već je i prošle sezone bitno podiglo kvalitetu turističke ponude u Selcu na što je tržište odlično reagiralo te su postignute daleko bolje poslovne performanse hotela, a drugom fazom uređenja Katarina dobiva sadržaje koji predstavljaju dodanu vrijednost hotela. Ova investicija potpuno je u skladu s usvojenim Strateškim planom razvoja do 2025. godine u kojem smo zacrtali naš rast imajući stalno na umu razvoj cijele destinacije. Jadran kao najveći gospodarski subjekt u Crikvenici postao je istinski motor razvoja cijelog kraja i to je danas valjda svima jasno. Mi moramo osvijestiti kako samo zajedničkim nastojanjima, koja će budućim gostima osigurati kvalitetne i raznolike sadržaje, možemo postati poželjna destinacija ljudima veće platežne moći. Ti gosti su zahtjevniji i zato bi to trebao biti i izazov i cilj svima nama koji živimo od turizma”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Ovim ulaganjem od 15 milijuna kuna ukupne investicije Jadrana d.d. u Selce dosežu brojku od gotovo 60 milijuna kuna. Osim u hotel “Katarinu” u posljednje tri godine investiralo se u hotel “Slaven” te u kamp Selce gdje se je u podizanje kategorizacije i uređenje uložilo 44 milijuna kuna.

Pročitajte još vijesti!

podravka

Akcija “Kupujmo hrvatsko” slavi 20 rođendan

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i Europskom trgu u četvrtak i petak se održava akcija Hrvatske gospodarske komore

Read More...
ppk

Ministar Tolušić obišao novi pogon PPK karlovačke mesne industrije

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sa svojim suradnicima te župan Karlovačke županije Damir Jelić i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić danas

Read More...
expo

Na Jadranskom sajmu u Budvi dodijeljene nagrade EXPO TROPHY

AD Jadranski sajam u cilju poticanja tržišnog komuniciranja, edukacije potrošača, marketinškog i propagandnog prezentiranja proizvoda, dodjeljuje najuspješnijim izlagačima priznanje

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!