HPB i HP stvaraju najveću mrežu poslovnica u Hrvatskoj

In Strateški savezi
vuić

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatska pošta (HP) kroz projekt Banka u Pošti stvaraju najveći distributivni kanal bankarskih usluga u državi, s više od 200 poslovnica i ureda, a do bankarskih usluga moći će i ljudi u najzabačenijim dijelovima zemlje, rečeno je u ponedjeljak na predblagdanskom druženju novinara s upravama HPB-a i HP-a.

Ideja nam je, i sad smo već blizu toga, da zajedno napravimo najveću zajedničku prodajnu mrežu za financijske usluge u Hrvatskoj. Trenutno imamo 183 takve poslovnice, a sljedeće godine imat ćemo ih više do 200 čime ćemo imati najveću mrežu poslovnica i ureda u zemlji“, kazao je predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić. Dodao je kako se dobar dio ambicija HPB-a, navodeći pritom rast i ostvarivanje novih tržišnih udjela, veže uz prodajne kanale koje omogućuje suradnja sa HP-om.

Vuić je naglasio i da će se financijske usluge na temelju te suradnje, pružati i klijentima u mjestima u kojima dosad nisu bile dostupne, te da će se kroz projekt Banka u Pošti povećati prihodi i vrijednost obje kompanije.

Član Uprave HP-a Josip Udiljak vjeruje da će se suradnja s HPB-om uspješno razvijati i idućih godina. Nada se da će zajednički postojeći i budući korisnici usluge prepoznati i prihvatiti.
HP ima 1016 poštanskih ureda, a u pošti se godišnje provede oko 50 milijuna gotovinskih transakcija. Prema riječima Marijane Špalj, koja je ispred HPB-a zadužena za suradnju s HP-om, njihove usluge dnevno zatraži oko 150.000 korisnika. Svima njima HPB i HP žele omogućiti bankarski servis dostupan i u najmanjim mjestima, po istim uvjetima kao u poslovnicama banke.

Istaknula je da je 2016. bila u znaku kredita. “Kako bi ponudili bankarsku uslugu najvišeg standarda u sklopu projekta Banka u Pošti do sada je educirano i specijalizirano više od 500 djelatnika HP-a, a 131 poštanski ured ima djelatnike educirane za nuđenje kredita“, kazala je Špalj.

Projekt Banka u Pošti promoviran je 2015., a nastavljen ove godine uvođenjem financijskih kutaka koji u poštanskim uredima rade kao bankarska poslovnica u malom i gdje je moguće ugovoriti velik broj klasičnih bankarskih usluga.

Tijekom iduće godine u poslovnicama HP-a nudit će se i mogućnost otvaranja deviznih računa, odnosno polaganja deviznih depozita. (H)

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.