HPB Poslodavac Partner: Izvrsni ljudi za sve tržišne izazove

In Zaposlenost / plaće
Vuić

Certifikat Poslodavac Partner, priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje SELECTIO, tvrtka za savjetovanje u području ljudskih resursa, i ove godine pripao je Hrvatskoj poštanskoj banci, čime se potvrđuje kontinuirana briga i odgovornost HPB-a prema zaposlenicima.

U 2018. je pokrenut transformacijski program HPB 2.0, usmjeren na razvoj sustava za upravljanje promjenama i povećanje učinkovitosti cijele organizacije. S aspekta upravljanja ljudskim resursima, cilj Programa je izvrsne zaposlenike educirati, mentorirati i osnažiti njihove kompetencije u iniciranju i upravljanju promjenama, kako bi se osigurao održivi rast u konkurentskom okruženju.

U HPB-u sve više jača kompetencijski pristup te je tako u 2018. godini naglasak bio i na unapređenju modela stručnih i osobnih kompetencija. Razvoj i unapređenje kompetencijskog modela u velikoj mjeri temelji se na suradnji s najuspješnijim zaposlenicima iz pojedinih poslovnih područja.

Cilj je, uz podršku HR-a, zaposlenicima dati mogućnost sudjelovanja u izradi kompetencija ključnih za njihovo radno mjesto kako bi se osigurala bolja osnova za sve HR procese – od zapošljavanja, planiranja razvojnih potreba, upravljanja učinkom, prepoznavanja izvrsnih i zadržavanja ključnih zaposlenika, upravljanja talentima i planiranja nasljednika. Uz kompetencijski model razvijaju se i procesi koji potiču kulturu kontinuiranog davanja i primanja povratnih informacija, što pomaže brzoj prilagodbi dinamičnom tržištu.

Proveden je i niz inicijativa kojima se osigurava zadovoljstva zaposlenika HPB-a, kao što je subvencioniranje sportskih i kulturnih aktivnosti, poseban program zdravstvenog osiguranja te klizno radno vrijeme za lakše usklađivanje privatnog i poslovnog života. Također, u HPB-u snažno potiču dvosmjernu komunikaciju te direktnu komunikaciju s predsjednikom Uprave kako bi se zaposlenicima omogućilo što više prilika za predlaganje unapređenja u radu tvrtke.

Tomislavu Vuiću, predsjedniku Uprave HPB-a i Ani Đidari, direktorici Ureda za upravljanje ljudskim resursom Certifikat Poslodavac Partner uručio je Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO.

„Ponosni smo sto je prepoznata izvrsnost u procesima upravljanja ljudskim potencijalima u HPB-u. Cilj nam je i dalje unapređivati HR procese, s obzirom na važnost i zahtjevnost upravljanja ljudskim potencijalnima u dinamičnom i sve kompleksnijem tržišnom okruženju,“ istaknula je Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom.

You may also read!

SEECEL

SEECEL postaje Centar za razvoj novih tehnologija

Nakon uspješno dovršenog postupka javne nabave, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta danas je potpisan ugovor o dovršetku izgradnje

Read More...
Jadran

U crikveničkom Jadranu d.d. svakom zaposleniku isplaćen stimulativni dodatak na plaću

U crikveničkom Jadranu d.d. svakom zaposleniku isplaćen je stimulativni dodatak na plaću po tisuću kuna neto za lipanj i

Read More...
porez

Dvostruko oporezivanje trn u oku hrvatske gaming industrije

HGK šestu godinu zaredom organizira nastup hrvatske industrije računalnih igara na sajmu Gamescom, najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave, koji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.