HPB Poslodavac Partner: Izvrsni ljudi za sve tržišne izazove

In Zaposlenost / plaće
Vuić

Certifikat Poslodavac Partner, priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje SELECTIO, tvrtka za savjetovanje u području ljudskih resursa, i ove godine pripao je Hrvatskoj poštanskoj banci, čime se potvrđuje kontinuirana briga i odgovornost HPB-a prema zaposlenicima.

U 2018. je pokrenut transformacijski program HPB 2.0, usmjeren na razvoj sustava za upravljanje promjenama i povećanje učinkovitosti cijele organizacije. S aspekta upravljanja ljudskim resursima, cilj Programa je izvrsne zaposlenike educirati, mentorirati i osnažiti njihove kompetencije u iniciranju i upravljanju promjenama, kako bi se osigurao održivi rast u konkurentskom okruženju.

U HPB-u sve više jača kompetencijski pristup te je tako u 2018. godini naglasak bio i na unapređenju modela stručnih i osobnih kompetencija. Razvoj i unapređenje kompetencijskog modela u velikoj mjeri temelji se na suradnji s najuspješnijim zaposlenicima iz pojedinih poslovnih područja.

Cilj je, uz podršku HR-a, zaposlenicima dati mogućnost sudjelovanja u izradi kompetencija ključnih za njihovo radno mjesto kako bi se osigurala bolja osnova za sve HR procese – od zapošljavanja, planiranja razvojnih potreba, upravljanja učinkom, prepoznavanja izvrsnih i zadržavanja ključnih zaposlenika, upravljanja talentima i planiranja nasljednika. Uz kompetencijski model razvijaju se i procesi koji potiču kulturu kontinuiranog davanja i primanja povratnih informacija, što pomaže brzoj prilagodbi dinamičnom tržištu.

Proveden je i niz inicijativa kojima se osigurava zadovoljstva zaposlenika HPB-a, kao što je subvencioniranje sportskih i kulturnih aktivnosti, poseban program zdravstvenog osiguranja te klizno radno vrijeme za lakše usklađivanje privatnog i poslovnog života. Također, u HPB-u snažno potiču dvosmjernu komunikaciju te direktnu komunikaciju s predsjednikom Uprave kako bi se zaposlenicima omogućilo što više prilika za predlaganje unapređenja u radu tvrtke.

Tomislavu Vuiću, predsjedniku Uprave HPB-a i Ani Đidari, direktorici Ureda za upravljanje ljudskim resursom Certifikat Poslodavac Partner uručio je Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO.

„Ponosni smo sto je prepoznata izvrsnost u procesima upravljanja ljudskim potencijalima u HPB-u. Cilj nam je i dalje unapređivati HR procese, s obzirom na važnost i zahtjevnost upravljanja ljudskim potencijalnima u dinamičnom i sve kompleksnijem tržišnom okruženju,“ istaknula je Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom.

You may also read!

gastro

Na ZV od 20. do 24. veljače sajmovi Nautika, Hotel&gastro, Dani lova i ribolova te Festival maslina

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 20. do 24. veljače će se održati sajmovi Nautika, Hotel&Gastro, Dani lova i ribolova

Read More...
Valamar Argosy Hotel

Valamar Riviera sa sindikatima dogovorila isplatu 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna

Valamar Riviera sklopila je danas sporazum sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije kojim

Read More...
vojna

Hrvatske tvrtke na najvećem sajmu vojne industrije

„Uz godišnji izvoz od preko 100 milijuna eura, tvrtke hrvatske obrambene industrije poznati su kao provjereni dobavljači s proizvodima

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.