HPB širi poslovanje nakon uspješnog pripajanja Jadranske banke

In Bankarstvo
hpb

Uspješno pripajanje Jadranske banke i dosadašnji napredak HPB-a u svim segmentima poslovanja temelji su daljnjeg razvoja najveće banke u hrvatskom vlasništvu.

Jadranska banka je uspješno pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci i 1. travnja postale su jedna banka. Tim u kojem su radili zaposlenici HPB-a i JABA-e nakon osam mjeseci završio je jednu od najbrže provedenih bankarskih integracija u Hrvatskoj.

filipovic
Mato Filipović

MEĐU NAJBRŽIM INTEGRACIJAMA: „Ponosan sam jer smo uspješno i brzo proveli restrukturiranje i pripajanje Jadranske banke kojoj je nakon sanacije bio potreban vlasnik spreman omogućiti nastavak poslovanja. Bio je to pravi podvig – posao koji smo kao tim prvi put radili zajedno što naš uspjeh čini još većim. Cilj je bio omogućiti opstanak JABA-e pod krovom najveće banke u hrvatskom vlasništvu i stvoriti uvjete za nastavak jačanja tržišnog položaja HPB-a. U Šibeniku smo osnovali jedan od najvećih HPB-ovih regionalnih centara koji će voditi poslovanje u Šibensko-kninskoj županiji. Kako bi se zadržao što veći broj radnih mjesta, HPB je decentralizirala dio funkcija tako da, uz zaposlenike Regionalnog centra, u Šibeniku nastavljaju raditi i zaposlenici u drugim sektorima“, rekao je Mato Filipović, čelnik Jadranske banke u proteklih osam mjeseci.

ODLIČAN IT: Pripajanje Jadranske banke sjajan je uspjeh informatičkog tima HPB-a koji je imao posebnu ulogu u ovom projektu.

lada
Lada Milinović

„Pripreme za pripajanje, posebno IT migracija, kompleksno je područje za koje je bio neophodan angažman naših vrhunskih stručnjaka. HPB je na ovom primjeru pokazala da u IT segmentu ima resurse za najzahtjevnije poslove i da smo spremni za tehnološko doba za koje su potrebni takvi profesionalci“, rekla je Lada Milinović, izvršna direktorica Sektora informatike HPB-a.

mrvelj
Mladen Mrvelj

„Ovaj nas je uspjeh ohrabrio na putu stvaranja digitalne banke”, naglasio je Mladen Mrvelj, član Uprave HPB-a odgovoran za Informatiku te dodao da je Banka po nekim uslugama ispred konkurencije i da određeni digitalni proizvodi predstavljaju inovacije na hrvatskom tržištu: „Nastavljamo s razvojem, sigurni da su i novi klijenti zadovoljni kvalitetom usluge HPB-a”.

VIŠE OD 600 TISUĆA KLIJENATA: S novih 40 tisuća klijenata Jadranske banke HPB je premašila brojku od 600 tisuća klijenata, ima 12 regionalnih centara, 58 poslovnica i najveću distributivnu mrežu za pružanje bankarskih usluga u Hrvatskoj.

„Povjerenje koje su klijenti JABA-e iskazali nastavljajući poslovanje s HPB-om za nas je najveće zadovoljstvo, a imamo povećanje u svim segmentima – stanovništvu, poduzetništvu i lokalnoj samoupravi. Proces integracije za sve nas je bio veliki izazov nakon kojeg imamo uvjete kao jedna banka biti još konkurentniji na tržištu“, rekao je Domagoj Karadjole, član Uprave HPB-a.

hpb

ZA RAZVOJ DALMACIJE: Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a ponosan je na tim koji je omogućio da HPB ostvari iskorak u srednjoj Dalmaciji u čijem razvoju Banka želi više sudjelovati i jačati tržišnu poziciju: „Pripajanje Jadranske banke je važan korak u stvaranju jake banke u hrvatskom vlasništvu. Bogatiji smo za 40 tisuća klijenata i za važno iskustvo. Pojačali smo svoje prisustvo u Dalmaciji što nam je strateški cilj. Zahvaljujem kolegama iz obje, a sada jedne banke na odlično obavljenom poslu.“

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.