Hrvatska na turističkom sajmu “Odmori 2019” u Beču

In Iz zemlje
turizam

Na međunarodnom turističkom sajmu “Ferienmesse 2019” (Odmori 2019) , koji je u četvrtak otvoren u Beču, među oko 800 izlagača iz 80-ak država predstavlja se i bogata turistička ponuda Hrvatske.

Ferienmesse 2019., koji traje od 10. do 13. siječnja, najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Austriji. Ove godine među 800 izlagača iz 80-ak država je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), na čijem je štandu i petnaestak suizlagača, među kojima su udruge, tvrtke, turističke zajednice i prijevoznici.

“HTZ ove godine nastupa s novim štandom koji je prošle godine predstavljen na sajmu u Berlinu”, izjavio je direktor predstavništva HTZ-a u Beču Branimir Tončinić.

Austrija je za Hrvatsku jedno od najznačajnijih turističkih tržišta, sa stalnim uzlaznim trendom. U prilog tome govore dobri rezultati ostvareni u prošloj godini – lani je Hrvatsku posjetilo više od 1,4 milijuna austrijskih gostiju, koji su ostvarili više od 7,7 milijuna noćenja, što je 2,37 posto više dolazaka i oko jedan posto više noćenja u odnosu na 2017. godinu.

Prema podacima austrijske Udruge za putovanja, 90 posto Austrijanca ponovno želi putovati pri čemu im je važna sigurnost te odnos cijena i usluga kao i brza dostupnost turističkih destinacija vlastitim prijevozom, a tu Hrvatska dobro stoji, rekao je Tončinić.

Svi najvažniji austrijski partneri i turoperatori najavili su daljnje unapređenje suradnje i Hrvatskoj i u svojim joj katalozima posvetili veliki broj stranica. (H)

You may also read!

Cyber Week Tel Aviv

Hrvatske tvrtke na konferenciji o kibernetičkoj sigurnosti

Više od 500 milijardi eura štete na svjetskoj razini Digitalna ekonomija raste sedam puta brže od ostatka gospodarstva, a do

Read More...
Kurtalj

Novi podrumi za još bolja vina i „Šampeke“

Južne padine Plešivice idealne su za vinogorja na kojima se uzgajaju brojna kvalitetna vina, a mnogi vjeruju kako vinova

Read More...
1-Alen Kajmović i Darko Horvat

Stipendije od 2.800 kuna, dodatne pogodnosti i siguran posao budućim mesarima u Grupi Pivac

Mjesečna stipendija od 2.800 kuna, besplatni udžbenici, naknada za rad na praksi, mogućnost rada za vrijeme školskih praznika, besplatan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.