Hrvatska najbolja destinacija poslovnog turizma u Europi u 2018.

In Iz svijeta
turizam

Hrvatsku je specijalizirani britanski magazin “Business Destinations” proglasio najboljom destinacijom za poslovni turizam u Europi u 2018. godini, izvijestili su u srijedu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Hrvatska turistička zajednica to je priznanje osvojila u kategoriji “Europe”, u sklopu koje su se dodjeljivale i nagrade za najbolje hotele, zračne luke, aviokompanije, objekte i usluge koje su dio vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja.

“Nagrada za najbolju destinaciju poslovnog turizma za nas je i važnija, jer nominacije i izbor pobjednika provodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitateljima i korisnicima poslovnih usluga diljem svijeta. Poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod, budući individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje koja je ovisno o trendovima najizraženija u razdobljima pred i posezone”, ističe u priopćenju direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Naglašava pritom da istraživanja među hotelijerima pokazuju da poslovni gosti čine 10 do 15 posto udjela svih hotelskih gostiju.

S ciljem jačanja i razvoja MICE (kongresnog i poslovnog turizma) prošle je godine unutar HTZ-a oformljen Kongresni odjel, a HTZ provodi niz aktivnosti za promicanje poslovnog turizma, od marketinških kampanja do nastupa na najvažnijim specijaliziranim kongresnim burzama poput IMEX Frankfurt, IMEX America, IBTM Barcelona i Conventa Ljubljana.

Magazin “Business Destinations” je i časopis i internetski portal namijenjen poslovnim putnicima te svim djelatnicima koji rade u industriji poslovnih putovanja, a pozicionirao se i kao ključni izvor informacija i inspiracije za poslovna putovanja pokrivajući širok raspon tema od ekskluzivnih hotela, odmarališta i konferencijskih destinacija do luksuznih proizvoda i usluga, napominju iz HTZ-a. (H)

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.