Hrvatska najbolja destinacija poslovnog turizma u Europi u 2018.

In Iz svijeta
turizam

Hrvatsku je specijalizirani britanski magazin “Business Destinations” proglasio najboljom destinacijom za poslovni turizam u Europi u 2018. godini, izvijestili su u srijedu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Hrvatska turistička zajednica to je priznanje osvojila u kategoriji “Europe”, u sklopu koje su se dodjeljivale i nagrade za najbolje hotele, zračne luke, aviokompanije, objekte i usluge koje su dio vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja.

“Nagrada za najbolju destinaciju poslovnog turizma za nas je i važnija, jer nominacije i izbor pobjednika provodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitateljima i korisnicima poslovnih usluga diljem svijeta. Poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod, budući individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje koja je ovisno o trendovima najizraženija u razdobljima pred i posezone”, ističe u priopćenju direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Naglašava pritom da istraživanja među hotelijerima pokazuju da poslovni gosti čine 10 do 15 posto udjela svih hotelskih gostiju.

S ciljem jačanja i razvoja MICE (kongresnog i poslovnog turizma) prošle je godine unutar HTZ-a oformljen Kongresni odjel, a HTZ provodi niz aktivnosti za promicanje poslovnog turizma, od marketinških kampanja do nastupa na najvažnijim specijaliziranim kongresnim burzama poput IMEX Frankfurt, IMEX America, IBTM Barcelona i Conventa Ljubljana.

Magazin “Business Destinations” je i časopis i internetski portal namijenjen poslovnim putnicima te svim djelatnicima koji rade u industriji poslovnih putovanja, a pozicionirao se i kao ključni izvor informacija i inspiracije za poslovna putovanja pokrivajući širok raspon tema od ekskluzivnih hotela, odmarališta i konferencijskih destinacija do luksuznih proizvoda i usluga, napominju iz HTZ-a. (H)

You may also read!

Burilović

Burilović: Nedostatak radne snage je pitanje svih pitanja

Održana 2. sjednica Skupštine HGK „Gospodarski rast od gotovo 4 posto se konačno bliži stopama koje smo priželjkivali i očekivali,

Read More...
Gen-D launch

Gen-D – Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

Program „Gen-D – Nurturing a Digital Future“ pokrenut je s ciljem doprinosa digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i

Read More...
Doritos

DORITOS – vodeće svjetske kukuruzne tortilje u Konzumu

Na nezaboravnom večernjem događanju održanom na Europskom trgu brojni su uzvanici i posjetitelji uživali u uzbudljivom programu kojim su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.