Hrvatska obrtnička komora: Ugostitelji zadovoljni donesenim preporukama za rad

In HoReCa
1-zgrada_hok

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Joso Smolić na sastanku Stožera civilne zaštite RH održanom 4. svibnja s ravnateljem Stožera Davorom Božinovićem, ministrom turizma Garijem Cappellijem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prof.dr. Krunoslavom Capakom obrazložio je prijedloge i uvjete vezane uz početak rada i otvaranja ugostiteljskih objekata.

Prijedlozi su prethodno usuglašeni s predsjednikom Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Draženom Bobanom i Ministarstvom turizma te su kao zajednički stav izneseni na sastanku Stožera civilne zaštite RH.

Tri ključna zahtjeva odnosila su se na mogućnost rada u zatvorenom prostoru, dozvolu za radno vrijeme od 6 do 23 sata i izbjegavanje dodatnih troškova u poslovanju zbog pridržavanja mjera zaštite u objektima, poput ugradnje zaštitnih pregrada.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je objavio Preporuke za rad ugostiteljskih objekata, kojim se ova važna traženja uvažavaju.

Zadovoljni smo što je Stožer civilne zaštite RH prihvatio prijedloge struke, pogotovo u dijelu koji se odnosi na rad i u zatvorenim prostorima uz poštivanje određenih epidemioloških mjera. Također je bilo važno da se rad dozvoli do 23 h jer većina ugostiteljskih objekata tada ostvaruje najveći promet. U ovih nekoliko dana pripremit ćemo se za rad i veselimo se otvaranju u ponedjeljak. Ovim putem pozivamo sve kolegice i kolege, ali i naše goste da pokažu društvenu odgovornost, drže se propisanih mjera, kako bi nam svima bilo lakše.“, rekao je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.