Hrvatska predstavljena na turističkom sajmu BMT u Napulju

In Sajmovi i izložbe
sajam

Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na sajmu BMT u Napulju koji se održava od 16. do 18. ožujka, najveće zanimanje iskazano je za grupna i obiteljska putovanja te za putovanja za mlade s naglaskom na glazbene festivale.

Priopćeno je to u subotu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) čije predstavništvo u Italiji predstavlja hrvatsku ponudu na najvažnijem međunarodnom sajmu turističkih profesionalaca na jugu Italije koji je ove godine okupio više od 400 izlagača.

Riječ je o sajmu BMT – Borsa Mediterranea del turismo na kojemu se, uz HTZ, predstavlja šest suizlagača među kojima su turističke zajednice Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije te grada Dubrovnika, a tu je i nacionalni brodar Jadrolinija te turoperator Amatori.

„Nastupom na sajmu u Napulju želimo zadržati vidljivost i prepoznatljivost Hrvatske kao atraktivne i kvalitetne turističke destinacije na talijanskom tržištu“, istaknula je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ u Italiji.

Prva dva dana Sajma održani su brojni poslovni sastanci, prezentacija i radionice. Današnji, zadnji dan Sajma otvoren je za opću i široku publiku pa će se tako brojni posjetitelji moći dodatno informirati o hrvatskim destinacijama.

Prema podacima sustava eVisitor Talijani su ove godine u Hrvatskoj ostvarili gotovo 80 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje 2019. rast od dva posto. Najviše noćenja ostvarili su u Zagrebu, Rijeci, Umagu, Opatiji te Rovinju. (H)

You may also read!

burilovic

Burilović: Izazova u 2024. neće nedostajati, no gospodarstvenici su pokazali da imaju sposobnost prilagodbe na nove okolnosti

Održana 23. sjednica skupštine Hrvatske gospodarske komore Održivi razvoj, digitalna i zelena tranzicija, budućnost rada i razvoj ljudskih potencijala, internacionalizacija

Read More...
Konzum

Konzum ulaže 30 milijuna eura u primanja zaposlenika

Najveće ulaganje u povijesti kompanije obuhvatit će više od 10.000 zaposlenika u operacijama i na administrativnim pozicijama. Konzum, koji

Read More...
Suradnja AquafilSLO i E.ON-a na kogeneracijskom postrojenju za rješavanje energetskih izazova

Suradnja AquafilSLO i E.ON-a na kogeneracijskom postrojenju za rješavanje energetskih izazova

U pogon je pušteno kogeneracijsko postrojenje (CHP) za pokrivanje energetskih i proizvodnih potreba postrojenja Aquafil u Ljubljani. Suradnja je ovo

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design