Hrvatska u UK-u među tri najbolje turističke destinacije u svijetu

In Iz zemlje
turizam

Britanske novine The Times & The Sunday Times Hrvatsku su uvrstili među tri najbolje destinacije u svijetu, za što je dobila nagradu u kategoriji “Best Country Award 2020”, izvijestila je u petak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Hrvatska je u toj kategoriji nagrađena kao treća destinacija u svijetu, iza prve Italije i drugog Novog Zelanda, a nagrade su ove godine zbog epidemiološke situacije dodijeljene virtualnim putem, u čemu je sudjelovala direktorica predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić.

Ona ističe da Hrvatska “fantastičnom turističkom ponudom i neumornom promocijom neupitno zaslužuje naslov jedne od najboljih zemalja”.

“Već dugo znamo da je Hrvatska popularna tema svakog razgovora o putovanjima, a posjet hrvatskim destinacijama je nešto s čime se Britanci vole i pohvaliti u društvu, do te mjere da neke ni odlazak u izolaciju nije pokolebao u namjeri putovanja i uživanja u Hrvatskoj. Ova nagrada je učvrstila poziciju Hrvatske u Velikoj Britaniji kao destinacije prekrasnog krajolika i raznolike, visokokvalitetne turističke ponude te ćemo daljnjim promotivnim aktivnostima nastaviti održavati naš ugled na tom tržištu”, poručila je Reić.

Otkrila je i da je Hrvatska prilikom proglašenja predstavljena kao zemlja “full of whim, vigour and sunshine” (slob. prijevod “puna hira, snage i sunca”).

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić povodom tog uvrštenja Hrvatske među tri najbolje destinacije u svijetu ocijenio je da je to dodatna potvrda sigurne i stabilne pozicije koju Hrvatska ima na međunarodnom tržištu, posebice što je nedavno i prema podacima Eurostata na vodećem mjestu ove godine na Mediteranu.

“Velika Britanija jedno je od važnijih tržišta za hrvatski turizam i vjerujem da će se stabilizacijom situacije naši vjerni britanski gosti u većem broju vratiti u Hrvatsku”, istaknuo je Staničić.

U užem izboru za te nagrade The Timesa & The Sunday Timesa, koje su ove godine dodijeljene osmi put, još su bile neke od najboljih svjetskih destinacija poput Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.

Osim u kategoriji najbolje zemlje, glasovalo se i u 12 ostalih kategorija: za najbolji grad, aviokompaniju, touroperatora i drugo, a o konačnom pobjedniku odlučivali su čitatelji, sudjelujući glasovima istodobno i u nagradnoj igri za ekskluzivne nagrade.

The Times & The Sunday Times su među najutjecajnijim tiskovinama u Velikoj Britaniji. (H)

You may also read!

pevex

Kupci sve ‘osjetljiviji’ na zaštitne mjere u prodajnim centrima, pogotovo u vezi jedne

Hrvatski trgovački div proveo je najveću anketu do sada među svojim kupcima o zadovoljstvu mjerama sigurnosti u prodajnim centrima,

Read More...
Franck Specialty Coffee

Franck Specialty Coffee – autorski izbor najboljih kava svijeta

Linija Franck Specialty kava sadrži ručno birana i zasebno pržena zrna kave autentičnog podrijetla iz posebno odabranih plantaža Kenije,

Read More...
SPAR

SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1600 kuna

SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.