Hrvatska zemlja-partner vodećeg europskog skupa zdravstvenog turizma EHTI u Bruxellesu

In Iz svijeta
turizam-zdravstveni

Hrvatska je putem Hrvatske turističke zajednice glavni partner 9. European Health Tourism Industry Summita (EHTI) koji se 20. i 21. studenog održava u Bruxellesu, na čijem je otvorenju u srijedu istaknuto da zdravstveni turizam raste i otvara nove razvojne prilike.

Napominjući da je EHTI vodeći europski skup o zdravstvenom turizmu te da okuplja stotinjak nacionalnih i međunarodnih stručnjaka, vrhunske predavače i paneliste, iz HTZ-a u srijedu ističu da je svečano otvorenje održano u Europskom parlamentu, gdje je prisustvovao i direktor HTZ-a Kristjan Staničić koji je, uz europarlamentarce Istvána Ujhelyia i Karimu Delli, održao pozdravni i uvodni govor.

“Veseli nas što i ove godine sudjelujemo na EHTI Summitu, koji se dva puta održao i Hrvatskoj, kada se okupilo više od 300 sudionika iz cijelog svijeta. Svoju prisutnost i važnost u zdravstvenom turizmu potvrđujemo i statusom zemlje partnera ovogodišnjeg izdanja Summita te vjerujem da ćemo i ove godine, kroz otvaranje diskusije pronaći zajednička rješenja i mehanizme za očuvanje konkurentnosti europskog zdravstvenog turizma”, kazao je na tom skupu Staničić.

Naglasio je i da se kroz stručna međunarodna okupljanja pridonosi daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao renomirane destinacije zdravstvenog turizma, što u konačnici, po ocjeni Staničića, pridonosi i daljnjem održivom razvoju hrvatskog turizma.

Iz HTZ-a dodaju i da su glavne teme predavanja i okruglih stolova ovogodišnjeg EHTI Summita zdravstveni turizam i prilike rast, budućnost održivog zdravstvenog turizma u Europi te zdravstveni turizam i društvo 5.0, u sklopu čega će Hrvatska predstaviti i nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor, čija je kvaliteta prepoznata u svijetu.

Na skupu sudjeluje i nacionalni prijevoznik Croatia Airlines u statusu tzv. silver&networking partnera, jer svojim letovima pridonosi pozitivnim kretanjima turističkog prometa u Hrvatskoj, pa tako i u tom segmentu.

“Zagreb i svi hrvatski gradovi u koje lete naši zrakoplovi iznimne su turističke destinacije i mjesta s bogatom tradicijom zdravstvenog turizma. Cijela mreža letova Croatia Airlinesa tijekom turističke sezone, kao i u razdoblju izvan sezone u kojem postoji značajan potencijal za daljnji rast, izvrsna je podloga za razvoj zdravstvenog turizma te ćemo i dalje pružati snažnu podršku na tom području”, poručio je direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo, podsjećajući da Bruxelles sa Zagrebom ta kompanija povezuje sa dva leta dnevno, pružajući i priključne letove u Dubrovnik, Pulu, Split i Zadar.

Partnerstvo Hrvatske na tom skupu važno je i zbog belgijskog tržišta, s kojega promet u hrvatskom turizmu raste.

“Jedan od naših glavnih ciljeva je pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne cjelogodišnje destinacije bogate i raznolike ponude, ali i kao prepoznatljive zdravstveno-turističke destinacije. U tome veliku ulogu ima kvalitetna promocija i upoznavanje tržišta s ponudom zdravstvenog turizma, te stoga početkom prosinca organiziramo i dva studijska putovanja iz Belgije za novinare i putničke agente specijalizirane za wellness i zdravstveni segment. Oni će posjetiti nekoliko hrvatskih toplica Tuheljske i Krapinske toplice te Jezerčicu i Sveti Martin na Muri”, najavio je sa skupa direktor predstavništva HTZ-a za područje Beneluxa. (H)

You may also read!

ek

EK povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva

Europska komisija je u utorak dodatno povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva na 10,8 posto ove godine, a za sljedeću

Read More...
adris

Vlahović: Ključno je održati likvidnost i investicijski potencijal te sačuvati radna mjesta

Poslovična nezaduženost i snažna financijska pozicija omogućili su neovisnost u vođenju poslovne politike. U razdoblju od 2005. do 2019.

Read More...
Vukovarsko pivo

Vukovarsko pivo u novom pakiranju

Tvrtka K Pivovari, u čijem se vlasništvu nalazi Vukovarska mikropivovara, predstavila je novo, manje pakiranje Vukovarskog piva u 0,33

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.