Hrvatska zemlja-partner vodećeg europskog skupa zdravstvenog turizma EHTI u Bruxellesu

In Iz svijeta
turizam-zdravstveni

Hrvatska je putem Hrvatske turističke zajednice glavni partner 9. European Health Tourism Industry Summita (EHTI) koji se 20. i 21. studenog održava u Bruxellesu, na čijem je otvorenju u srijedu istaknuto da zdravstveni turizam raste i otvara nove razvojne prilike.

Napominjući da je EHTI vodeći europski skup o zdravstvenom turizmu te da okuplja stotinjak nacionalnih i međunarodnih stručnjaka, vrhunske predavače i paneliste, iz HTZ-a u srijedu ističu da je svečano otvorenje održano u Europskom parlamentu, gdje je prisustvovao i direktor HTZ-a Kristjan Staničić koji je, uz europarlamentarce Istvána Ujhelyia i Karimu Delli, održao pozdravni i uvodni govor.

“Veseli nas što i ove godine sudjelujemo na EHTI Summitu, koji se dva puta održao i Hrvatskoj, kada se okupilo više od 300 sudionika iz cijelog svijeta. Svoju prisutnost i važnost u zdravstvenom turizmu potvrđujemo i statusom zemlje partnera ovogodišnjeg izdanja Summita te vjerujem da ćemo i ove godine, kroz otvaranje diskusije pronaći zajednička rješenja i mehanizme za očuvanje konkurentnosti europskog zdravstvenog turizma”, kazao je na tom skupu Staničić.

Naglasio je i da se kroz stručna međunarodna okupljanja pridonosi daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao renomirane destinacije zdravstvenog turizma, što u konačnici, po ocjeni Staničića, pridonosi i daljnjem održivom razvoju hrvatskog turizma.

Iz HTZ-a dodaju i da su glavne teme predavanja i okruglih stolova ovogodišnjeg EHTI Summita zdravstveni turizam i prilike rast, budućnost održivog zdravstvenog turizma u Europi te zdravstveni turizam i društvo 5.0, u sklopu čega će Hrvatska predstaviti i nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor, čija je kvaliteta prepoznata u svijetu.

Na skupu sudjeluje i nacionalni prijevoznik Croatia Airlines u statusu tzv. silver&networking partnera, jer svojim letovima pridonosi pozitivnim kretanjima turističkog prometa u Hrvatskoj, pa tako i u tom segmentu.

“Zagreb i svi hrvatski gradovi u koje lete naši zrakoplovi iznimne su turističke destinacije i mjesta s bogatom tradicijom zdravstvenog turizma. Cijela mreža letova Croatia Airlinesa tijekom turističke sezone, kao i u razdoblju izvan sezone u kojem postoji značajan potencijal za daljnji rast, izvrsna je podloga za razvoj zdravstvenog turizma te ćemo i dalje pružati snažnu podršku na tom području”, poručio je direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo, podsjećajući da Bruxelles sa Zagrebom ta kompanija povezuje sa dva leta dnevno, pružajući i priključne letove u Dubrovnik, Pulu, Split i Zadar.

Partnerstvo Hrvatske na tom skupu važno je i zbog belgijskog tržišta, s kojega promet u hrvatskom turizmu raste.

“Jedan od naših glavnih ciljeva je pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne cjelogodišnje destinacije bogate i raznolike ponude, ali i kao prepoznatljive zdravstveno-turističke destinacije. U tome veliku ulogu ima kvalitetna promocija i upoznavanje tržišta s ponudom zdravstvenog turizma, te stoga početkom prosinca organiziramo i dva studijska putovanja iz Belgije za novinare i putničke agente specijalizirane za wellness i zdravstveni segment. Oni će posjetiti nekoliko hrvatskih toplica Tuheljske i Krapinske toplice te Jezerčicu i Sveti Martin na Muri”, najavio je sa skupa direktor predstavništva HTZ-a za područje Beneluxa. (H)

You may also read!

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti

Read More...
igre

Više od 50% prodaje igračaka odvija se u studenom i prosincu

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u razdoblju od 2008. do 2018. godine. Više od

Read More...
Pevec

Isplata božićnice za sve Pevecove zaposlenike

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nakon jedne od najuspješnijih godina svojim će zaposlenicima osim već isplaćenih regresa i uskrsnice,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.