Hrvatski duhani nagradili najbolje proizvođače duhana iz berbe 2019.

In Korisno
duhan

Hrvatski duhani nagradili su najbolje proizvođače iz berbe 2019. i dodijelili Duhance za najveću proizvedenu količinu, najbolju kvalitetu i najveći prinos. Nagrađeni proizvođači dobili su plaketu i simboličan poklon – laptop koji će im pomoći da posluju i komuniciraju još brže i produktivnije.

“Hrvatski duhani maksimalno podržavaju svoje proizvođače. Od predfinanciranja proizvodnje, preko kreditiranja ulaganja, kontinuirane podrške agronoma, korištenja prednosti zajedničkog nastupa prema dobavljačima, pa do podrške u nabavci novih tehnologija, poput mehaničkih berača koje uvodimo na naša polja”, kazao je Flavio Oliveira, direktor Hrvatskih duhana.

Duhanac za najveću proizvedenu količinu i najveću količinu duhana obranu mehaničkim načinom berbe dodijeljen je Mihaelu Čolaku iz Bakića koji je u sezoni 2019. proizveo 70 tona duhana, najbolju kvalitetu duhana ima Nikola Obradović (preuzeo sin Dino) iz Jakšića koji je u sezoni 2019. proizveo najkvalitetnije duhane i ostvario najveću otkupnu cijenu za duhan tipa Virginija od 17,25 kuna po kilogramu, a nagradu za najveći prinos dobio je Boris Đukić iz Gornjeg Miholjca koji je u sezoni 2019. postigao prinos od 3,9 t/ha.

Proizvodnja duhana jedna je od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj upravo iz razloga što svi proizvođači imaju siguran otkup svih količina uz kontinuiran rast otkupne cijene.

Efikasnost proizvodnje znači veću profitabilnost, a to je ono što u Hrvatskim duhanima kao dijelu BAT-a posebno potiču. Profitabilna proizvodnja znači zadovoljnog poljoprivrednika koji može rasti, ulagati u nove tehnologije, razvijati se i osigurati kvalitetan život sebi i obitelji.

Prilikom dodjele nagrada Hrvatski duhani čestitali su i svim ostalim proizvođačima na vrlo dobrim rezultatima postignutim u protekloj berbi i zaželjeli puno uspjeha i još bolje rezultate ove godine.

You may also read!

industry

Oporavak europske industrijske proizvodnje u svibnju – u Hrvatskoj blaži pad

Europska industrijska proizvodnja oporavila se u svibnju u odnosu na travanj zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa dok je

Read More...
otp_banka

OTP banka snižava kamatne stope za kredite vezane uz NRS

OTP banka je u utorak najavila da od početka kolovoza snižava kamatne stope na kredite građana u eurima i

Read More...
Huawei

Dvoznamenkasti rast Huaweija u prvoj polovici 2020.

Huawei je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu 2020. koji pokazuju kako je kompanija u tom razdoblju ostvarila prihod

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.