Hrvatski tekstilci okreću se proizvodnji za druge industrije

In Sajmovi i izložbe
Hrvatski tekstilci okreću se proizvodnji za druge industrije

Na međunarodnom sajmu tehničkog i netkanog tekstila Techtextil koji se od 14. do 17. svibnja održava u Frankfurtu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore predstavit će se četiri domaće tvrtke: Galeb, Čateks, P-MTČ i KAP–KO. Digitalizacija kao pokretačka snaga inovacija u tekstilnoj industriji bit će jedna od glavnih tema sajma, a međunarodni izlagači prezentirat će kompletan raspon primjene tehničkog tekstila u automobilskoj industriji, građevinarstvu, odjeći, arhitekturi, zrakoplovstvu, medicini, pa čak i sportu.

Omiški Galeb će na sajmu izložiti proizvode izrađene od materijala s dodatnim funkcionalnostima, kao što su odjeća za zaštitu od topline, odjeća otporna na vremenske uvjete te odjeća namijenjena velikoj fizičkoj aktivnosti. „Cilj izlaganja je informiranje kupaca o tehnološkim procesima i razvoju, privlačenje potencijalnih kupaca te stvaranje novih i dugotrajnih partnerskih odnosa“, istaknuo je predsjednik Uprave Galeba i predsjednik Udruženja tekstilne i odjevne industrije HGK Stjepan Pezo.

Direktor Čateksa Davor Sabolić naglašava kako već dugo izlažu na Techtextilu jer je riječ o sajmu na kojem su prisutni kupci i dobavljači iz sektora proizvodnje tekstila, naslojenih materijala te laminiranih višeslojnih materijala, a to su sve proizvodi koje razvija i proizvodi Čateks. „Cilj nam je prezentirati naša rješenja, ali i pokušati uspostaviti novu poslovnu suradnju, kako u proizvodnji tako i u potencijalnim razvojnim projektima. Na ovakvim sajmovima se uvijek mogu vidjeti novi trendovi i pravci razvoja koje prezentiraju najbolji u branši, to je odlična prilika da vidimo iz prve ruke u kom smjeru će se industrija razvijati u narednom razdoblju“, poručio je Sabolić, dodavši kako su međunarodni sajmovi iznimno bitni za Čateks, s obzirom na to da im je zastupljenost izvoza u ukupnom prometu preko 70 posto.

Ivana Kovač, direktorica tvrtke KAP-KO, je kazala da su se na izlaganje odlučili uz pomoć i potporu HGK. „Na Techtextilu smo kao izlagači bili prisutni prvi puta 2013. i od tada gradimo stabilnu mrežu dobavljača i kupaca iz cijele EU. Tako i ovaj put očekujemo veliku posjećenost samog sajma te otvaranje novih potencijalnih tržišta. Istovremeno se veselimo susretu sa našim dobavljačima te novitetima koji će biti prezentirani na sajmu“, izjavila je Kovač.

Direktor P-MTČ-a Velimir Janković ističe kako je njegovoj tvrtki ovaj sajam od iznimne važnosti jer mogu predstaviti dvogodišnji rad na inovacijama kupcima iz zahtjevnih industrija poput vojne, automobilske, medicinske i dr. „Također, imamo priliku susresti se s našim dobavljačima strojeva te raspravljati o daljnjem razvoju tehnologije“, zaključio je Janković.

Techtextil je najveći stručni sajam na svijetu, a ove godine pod sloganom „Prostor za inovacije“ pruža cjelokupan pregled najnovijih dostignuća u tekstilnoj industriji. Održava se svake dvije godine i bilježi konstantan rast, kako po broju izlagača, tako i po broju posjetitelja. Tako je 2017. godine dosegao je brojku od 1.477 izlagača i 33.670 posjetitelja iz cijeloga svijeta.

You may also read!

MAGROS 2022 - Naglasak na novim izazovima

MAGROS 2022 – Naglasak na novim izazovima

Tema ovogodišnje 34. tradicionalne konferencije trgovaca i proizvođača MAGROS 2022 bila je vrlo izazovna. Riječ je o trgovini u

Read More...
FORTENOVA

Ugovor o suradnji Fortenova grupe i EI Hrvoje Požar na izradi studije izračuna ugljikovog otiska u Fortenova grupi

Fortenova grupa i Energetski institut Hrvoje Požar potpisali su ugovor o suradnji na izradi studije izračuna ugljikovog otiska Fortenova

Read More...
Vesna Pavković (dm) Helena Nađ

Proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača od studenog u dm-u

U ponudi dm-a od studenog 2022. godine bit će dostupni proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača koje je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design