HT spreman za eSIM standard koji će zamijeniti fizičke SIM kartice

In Promocije / novi proizvodi
esim

Hrvatski telekom (HT) osigurao je sve tehničke preduvjete i spreman je za uvođenje eSIM standarda koji će u potpunosti ubuduće zamijeniti korištenje fizičkih SIM kartica i omogućiti povezivanje s internetom većem broju uređaja, izvijestili su u ponedjeljak iz HT-a.

Time je HT, kako napominju iz tog telekoma, među prvima u Europi i prvi u Deutsche Telekom Grupi komercijalno spreman za taj standard, koji se označava i budućim standardom za mobilne uređaje i koji je globalna udruga GSMA (Global System for Mobile Communication Association) potvrdila tek krajem prošle godine.

“eSIM standard predstavlja napredak u tehnologiji pružanja telekom usluga i usko je povezan s razvojem usluga u domeni interneta stvari (IoT), usluga za razne nosive uređaje (pametni satovi, narukvice i sl.) te pametnih vozila, što će biti fokus HT-a u bliskoj budućnosti”, napominju iz HT-a.

Dodaju kako se u iduće dvije godine očekuje da će broj uređaja po korisniku porasti na preko četiri, a upravo će eSIM tehnologija omogućiti lakšu povezivost korisnika na više uređaja.

Objašnjavaju da eSIM predstavlja evoluciju u SIM (Subscriber Identity Module) tehnologiji, putem koje telekom operatori pružaju usluge korisnicima.

“To će zamijeniti korištenje postojećih fizičkih SIM kartica u mobilnim uređajima te omogućiti samostalnu povezivost uređajima ugrađivanjem čipa koji će podržati eSIM uslugu. U novijim generacijama mobilnih uređaja fizičku SIM karticu zamijenit će tzv. čipset koji će podržavati uslugu eSIM i koji će omogućiti podešavanje postavki za priključke pojedinačnih korisnika preuzimanjem eSIM profila na uređaje korisnika“, poručuju iz HT-a. (H)

You may also read!

Informiranje

Posjetitelji trgovačkih centara u Zagrebu informirali se o svojim potrošačkim pravima

Građani i posjetitelji Zagreba koji su tijekom današnjeg dana, u vremenu od 10:00 do 14:00 sati posjetili trgovačke centre

Read More...
Tokic

Tokić otvorio nove poslovnice – u Križevcima i Zagrebu

Tvrtka TOKIĆ kontinuirano raste. Od prve poslovnice otvorene davne 1990. do danas broj poslovnica koje je TOKIĆ otvorio sam

Read More...
EXPO TROPHY

Na Jadranskom sajmu dodijeljene nagrade EXPO TROPHY

AD Jadranski sajam u cilju podsticanja tržišnog komuniciranja, edukacije potrošača, marketinškog i propagandnog prezentiranja proizvoda, dodjeljuje najuspješnijim izlagačima priznanje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.