HT spreman za eSIM standard koji će zamijeniti fizičke SIM kartice

In Promocije / novi proizvodi
esim

Hrvatski telekom (HT) osigurao je sve tehničke preduvjete i spreman je za uvođenje eSIM standarda koji će u potpunosti ubuduće zamijeniti korištenje fizičkih SIM kartica i omogućiti povezivanje s internetom većem broju uređaja, izvijestili su u ponedjeljak iz HT-a.

Time je HT, kako napominju iz tog telekoma, među prvima u Europi i prvi u Deutsche Telekom Grupi komercijalno spreman za taj standard, koji se označava i budućim standardom za mobilne uređaje i koji je globalna udruga GSMA (Global System for Mobile Communication Association) potvrdila tek krajem prošle godine.

“eSIM standard predstavlja napredak u tehnologiji pružanja telekom usluga i usko je povezan s razvojem usluga u domeni interneta stvari (IoT), usluga za razne nosive uređaje (pametni satovi, narukvice i sl.) te pametnih vozila, što će biti fokus HT-a u bliskoj budućnosti”, napominju iz HT-a.

Dodaju kako se u iduće dvije godine očekuje da će broj uređaja po korisniku porasti na preko četiri, a upravo će eSIM tehnologija omogućiti lakšu povezivost korisnika na više uređaja.

Objašnjavaju da eSIM predstavlja evoluciju u SIM (Subscriber Identity Module) tehnologiji, putem koje telekom operatori pružaju usluge korisnicima.

“To će zamijeniti korištenje postojećih fizičkih SIM kartica u mobilnim uređajima te omogućiti samostalnu povezivost uređajima ugrađivanjem čipa koji će podržati eSIM uslugu. U novijim generacijama mobilnih uređaja fizičku SIM karticu zamijenit će tzv. čipset koji će podržavati uslugu eSIM i koji će omogućiti podešavanje postavki za priključke pojedinačnih korisnika preuzimanjem eSIM profila na uređaje korisnika“, poručuju iz HT-a. (H)

You may also read!

plava-laguna

Plava Laguna snažno investira i u 2019.

Plava Laguna ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti od pola milijarde kuna, a i u

Read More...
Nestle

Nestle ukida 380 radnih mjesta u Njemačkoj

Švicarski prehrambeni div hrane Nestle najavio je u ponedjeljak da će ukinuti oko 380 radnih mjesta u Njemačkoj zbog

Read More...
Lidi-Srbija

Lidl u Srbiji za dva mjeseca osvojio oko četiri posto tržišta

Njemački trgovinski lanac Lidl je, dva mjeseca nakon ulaska u Srbiju, uzdrmao tržište maloprodaje, preuzevši od konkurencije tri do

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.