HTZ za financijske potpore u 2017. dodijelio 20,8 milijuna kuna

Cappelli

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na današnjoj je sjednici usvojilo odluke o dodjeli potpora HTZ-a za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 20,8 milijuna kuna, koje su odobrene kroz četiri javna poziva, izvijestio je HTZ u četvrtak.

Financijsku potporu iz javnog poziva za potpore događanjima ostvarilo je 215 programa podijeljenih u tri mjere, u ukupnom iznosu od 11,5 milijuna kuna. Tako je kroz mjeru “potpora događanjima u PPS razdoblju na turistički nerazvijenim područjima” dodijeljeno 1,1 milijun kuna dok je kroz mjeru “potpore nacionalnim i regionalnim događanjima” dodijeljeno 5,7 milijuna kuna. Iznos od 4,6 milijuna kuna dodijeljen kroz mjeru za TOP događanja.

Na javni poziv za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2017. godini kandidirano je 76 programa, a financijsku potporu ostvarila su 32 programa u ukupnom iznosu od 1,8 milijuna kuna.

Potporu turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini ostvarila su 223 programa u ukupnom iznosu od 4,5 milijuna kuna.

Odobrene su i potpore za 54 projekta u ukupnom iznosu od tri milijuna kuna, za turističke inicijative i proizvode na turistički nerazvijenim područjima.

Članovi Turističkog raspravljali su i o izvješćima predstavništava HTZ-a o održanim konzultacijama s partnerima u vezi provedbe strateških projekata u 2018. godini.

“Strateški cilj Ministarstva turizma i HTZ-a je razvoj i pozicioniranje Hrvatske kao aviodestinacije i to posebice u razdobljima pred i posezone, jer ćemo tako moći govoriti o potpunoj turističkoj godini, a ne samo o sezoni”, rekao je ministar Garri Cappelli, ujedno predsjednik HTZ-a, koji je vodio sjednicu.

“Iako je Hrvatska kao destinacija najprepoznatljivija po svojim prirodnim ljepotama i očuvanosti, svjesni smo da je potrebno puno više kako bismo privukli još veći broj gostiju tijekom čitave godine”, rekao je uz ostalo Cappelli.

S ministrom se složio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, koji je naglasio važnost financijskih potpora za turistički sektor.

“Financijske potpore HTZ-a, ali i one Ministarstva turizma, predstavljaju važan segment daljnjeg razvoja turističkog sektora, jer se tako osigurava stabilnost i konkurentnost, a potiču se i daljnja ulaganja svih ostalih subjekata”, rekao je. (H)

Pročitajte još vijesti!

Valamar Argosy Hotel

Nova Valamarova investicija u Dubrovniku

Dubrovački hotel Valamar Argosy 4* u novu sezonu ušao je s višom kvalitetom usluge te se na tržištu pozicionira

Read More...
Probavni enzimi_hidracija

Poražavajuće prehrambene navike Hrvata

Ljeti je važno brinuti o hidraciji organizma i konzumiranju lako probavljivih namirnica, no što ako je probava otežana zbog

Read More...
cola

26 studenata na ljetnoj praksi u Coca-Coli HBC Hrvatska

U šest tjedana programa Coke Summership studenti će stjecati dragocjena praktična iskustva i nova znanja uz rad s mentorima

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake