HTZ na nautičkom sajmu Boot u Düsseldorfu

In Sajmovi i izložbe
boot-2018

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavlja se na nautičkom sajmu Boot, koji se održava u Düsseldorfu od 20. do 28. siječnja, izvijestili su u utorak iz HTZ-a napominjući kako je nastup na sajmu prilika za dodatnim tržišnim pozicioniranjem hrvatske nautičke ponude.

Sajam je posjetio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji se susreo s predstavnicima njemačkog udruženja jedriličara i novinarima iz medija specijaliziranih za nautiku. Pritom je naglasio važnost nautike kao sastavnog dijela ukupne hrvatske turističke ponude.

“Nastup na sajmu Boot predstavlja izvrsnu priliku za dodatnim pozicioniranjem hrvatske nautičke ponude na ovom, za nas vrlo važnom tržištu. Naime, u Hrvatskoj je tijekom 2017. u nautičkom charteru ostvareno više od 470.000 dolazaka i više od tri milijuna noćenja, što predstavlja poraste u dolascima i noćenjima od 15 posto”, kazao je Staničić.

Naveo je kako je upravo s njemačkoga tržišta ostvaren najveći turistički promet u nautičkom charteru, odnosno 76.000 dolazaka i 569.000 noćenja, što također predstavlja poraste od 15 posto u odnosu na 2016. godinu.

“U ovoj godini očekujemo nastavak pozitivnih trendova s njemačkog tržišta i još bolje pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne nautičke destinacije”, poručio je Staničić.

HTZ je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i ACI-jem, u sklopu hrvatskog štanda organizirao poslovno druženje za partnere, uz ponudu hrvatskih jela i vina.

Osim HTZ-a kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju je ponudu na sajmu predstavilo i pet suizlagača – Angelina Yachtcharter, Burin Yacht Charter, Croatia Yachting, Marina Muroskva i The Yachting Club.

Hrvatskoj nagrada za najatraktivniju novu destinaciju na indijskom tržištu

Iz HTZ-a su izvijestili i da su se prvi puta predstavili na poslovnom sajmu OTM u indijskom gradu Mumbai, održanom od 18. do 20. siječnja.

Organizator sajma prepoznao je pozitivan marketinški iskorak Hrvatske na velikom indijskom tržištu dodijelivši joj nagradu u kategoriji “Most promissing new destination”, odnosno priznanje za najatraktivniju novu destinaciju, ističu iz HTZ-a.

Na sajmu je sudjelovalo 1.300 izlagača iz 60 zemalja, a uz HTZ svoju su ponudu predstavile i turističke zajednice Grada Zagreba, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske županije.

S tržišta Indije u 2017. ostvareno više od 56.000 dolazaka i 128.000 noćenja. (H)

You may also read!

vina croatia vina mosaica

HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina

S ciljem brendiranja Hrvatske kao vinske zemlje HGK je organizirala promotivnu večeru u berlinskom restoranu Oxymoron, u kojemu su

Read More...
Konzum

Konzum i Mastercard donirali 350.000 kuna obiteljima slabijeg imovinskog stanja

Mastercard i Konzum jučer su uručili 350.000 kuna Udruženju Djeca prva za pružanje pomoći socijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj

Read More...
-D-Marin Dalmacija

Hrvatske D-Marin marine na najvećem međunarodnom sajmu nautike Boot Düsseldorf

D-Marin grupa sudjelovat će na vodećem međunarodnom sajmu nautike, brodica i vodenih sportova Boot Düsseldorf, koji se ove godine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.