HTZ na nautičkom sajmu Boot u Düsseldorfu

boot-2018

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavlja se na nautičkom sajmu Boot, koji se održava u Düsseldorfu od 20. do 28. siječnja, izvijestili su u utorak iz HTZ-a napominjući kako je nastup na sajmu prilika za dodatnim tržišnim pozicioniranjem hrvatske nautičke ponude.

Sajam je posjetio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji se susreo s predstavnicima njemačkog udruženja jedriličara i novinarima iz medija specijaliziranih za nautiku. Pritom je naglasio važnost nautike kao sastavnog dijela ukupne hrvatske turističke ponude.

“Nastup na sajmu Boot predstavlja izvrsnu priliku za dodatnim pozicioniranjem hrvatske nautičke ponude na ovom, za nas vrlo važnom tržištu. Naime, u Hrvatskoj je tijekom 2017. u nautičkom charteru ostvareno više od 470.000 dolazaka i više od tri milijuna noćenja, što predstavlja poraste u dolascima i noćenjima od 15 posto”, kazao je Staničić.

Naveo je kako je upravo s njemačkoga tržišta ostvaren najveći turistički promet u nautičkom charteru, odnosno 76.000 dolazaka i 569.000 noćenja, što također predstavlja poraste od 15 posto u odnosu na 2016. godinu.

“U ovoj godini očekujemo nastavak pozitivnih trendova s njemačkog tržišta i još bolje pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne nautičke destinacije”, poručio je Staničić.

HTZ je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i ACI-jem, u sklopu hrvatskog štanda organizirao poslovno druženje za partnere, uz ponudu hrvatskih jela i vina.

Osim HTZ-a kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju je ponudu na sajmu predstavilo i pet suizlagača – Angelina Yachtcharter, Burin Yacht Charter, Croatia Yachting, Marina Muroskva i The Yachting Club.

Hrvatskoj nagrada za najatraktivniju novu destinaciju na indijskom tržištu

Iz HTZ-a su izvijestili i da su se prvi puta predstavili na poslovnom sajmu OTM u indijskom gradu Mumbai, održanom od 18. do 20. siječnja.

Organizator sajma prepoznao je pozitivan marketinški iskorak Hrvatske na velikom indijskom tržištu dodijelivši joj nagradu u kategoriji “Most promissing new destination”, odnosno priznanje za najatraktivniju novu destinaciju, ističu iz HTZ-a.

Na sajmu je sudjelovalo 1.300 izlagača iz 60 zemalja, a uz HTZ svoju su ponudu predstavile i turističke zajednice Grada Zagreba, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske županije.

S tržišta Indije u 2017. ostvareno više od 56.000 dolazaka i 128.000 noćenja. (H)

Pročitajte još vijesti!

traktor

Cijene u poljoprivredi krajem 2017. porasle 9,7 posto

Prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u četvrtom tromjesečju prošle godine porasle su za 9,7 posto u odnosu na isto

Read More...
krevet

U Hrvatskoj više od milijun turističkih kreveta, 56,7 posto u kućanstvima

U Hrvatskoj je u 2017. turistima bilo dostupno ukupno nešto malo više od milijun kreveta u komercijalnom smještaju, od

Read More...
-denis dik

Na Wall Streetu najveći tjedni skok u pet godina

Na Wall Streetu su u petak burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni, no u cijelom prošlom tjednu S&P 500 indeks

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja