HTZ objavio natječaje za direktore 10 inozemnih predstavništava

htz

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je u srijedu natječaje za deset direktora inozemnih predstavništava HTZ-a, na koji se zainteresirani kandidati mogu javiti u idućih 15 dana, odnosno do 31. kolovoza, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Natječaji su objavljeni za sva predstavništva HTZ-a čijim direktorima istječu ugovori o radu u rujnu ove godine. To su direktori predstavništava u Italiji (u Milanu je to sada Branko Curić), Francuskoj (u Parizu Danijela Mihalić Đurica), Poljskoj (u Varšavi Bojan Baketa), Beneluxu (u Bruxellesu Ivan Novak), Njemačkoj (uključujući direktora predstavništva u Frankfurtu Romeo Draghicchio i voditelja ispostave u Muenchenu, kojeg trenutno nema).

Traže se i direktori za predstavništva u Rusiji (u Moskvi je to sada Rajko Ružička) i SAD-u (u New Yorku Ina Rodin), kao i u Mađarskoj (u Budimpešti Marin Skenderović) te Slovačkoj (u Bratislavi Nora Henterova), gdje uredima sada rukovode voditelji ureda, bez statusa direktora imenovanih od strane Turističkog vijeća HTZ-a.

Prema uvjetima natječaja, zainteresirani kandidati moraju imati završen specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno poznavati jedan svjetski jezik te poznavati još jedan ili jezik zemlje u kojoj se obnaša dužnost direktora, kao i predati najmanje jednu pismenu preporuku prijašnjih poslodavaca.

Potrebno je i da poznaju turističko tržište za koje je predstavništvo ili ispostava nadležna, da imaju položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, a ako ga nemaju da ga polože u roku od godinu dana od stupanja na rad, a očekuje se i da prilože programa rada predstavništva ili ispostave za iduću kalendarsku godinu.

Prijave kandidati moraju slati isključivo na adresu elektroničke pošte koja se navodi u natječaju, jer se pristigle prijave koje stignu na drugi način, kao i one nepotpune, nerazumljive i izvan roka, neće razmatrati.

Direktori predstavništava i voditelji ispostave imenovat će se na mandat od tri godine, uz napomenu da HTZ zadržava pravo promjene grada sjedišta predstavništva/ispostave tijekom trajanja mandatnog razdoblja, a zanimljivo je da se u natječaju, osim onoga što se traži, ne spominje što se nudi kandidatima za te pozicije.

Povodom tog natječaja ministar turizma Gari Cappelli poručio je da je promocija Hrvatske u inozemstvu jedna od osnovnih zadaća inozemnih predstavništava HTZ-a te da s obzirom na sve bržu promjenu trendova ponude i potražnje treba ažurniji pristup tržištima i koncept promocije prilagođavati novim izazovima.

“Cilj je predstavništava u svijetu reformirati da budu efikasnija, proaktivnija i konkurentnija, što je preduvjet nastavka rasta hrvatskog turizma. Želimo i specifičnu turističku promociju prilagođenu svakoj pojedinoj zemlji te je stoga kao uvjet u natječaju dodano da kandidat poznaje turističko tržište za koje je predstavništvo ili ispostava nadležno”, dodaje Cappelli, naglasivši da su za ta mjesta “nužni ambiciozni i dokazani profesionalci s iskustvom u turizmu ili marketingu”.

I on i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić vjeruju da će se na natječaj javiti kvalitetni kandidati s inovativnim i zanimljivim prijedlozima programa rada, što i očekuju.

“U suradnji s direktorima predstavništava očekujemo prije svega profesionalnost i timski rad te izvrsno poznavanje tržišta na kojem će obnašati funkciju. Mreža predstavništva izrazito je bitan faktor u promociji Hrvatske, jer osim što Glavni ured u suradnji i na prijedlog direktora predstavništava kreira marketinške, PR i druge aktivnosti, predstavništva su i naša poveznica s partnerima na tržištima”, poručio je Staničić, dodajući da stoga i direktor predstavništva treba zadovoljiti niz uvjeta, uz ostalo i da bude izvrstan komunikator te svojevrsni ‘business intelligence’ operativac koji će pratiti situaciju i status Hrvatske na tržištu te aktivnosti konkurencije.

Iz Glavnog ureda HTZ-a napominju da je za potrebe provedbe tog natječaja, Turističko vijeće HTZ-a imenovalo povjerenstvo, čija je predsjednica Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma, a članovi ispred Turistilkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak, dok je Dragan Magaš u povjerenstvu kao vanjski suradnik. Oni će pregledati prijave te predložiti kandidate Turističkom vijeću HTZ-a koji će o njima i odlučivati. (H)

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake