HTZ odabrao novi koncept nastupa na sajmovima

htz sajam

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) odabrala je u suradnji s Ministarstvom turizma i uz pomoć Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) novi koncept za nastupe HTZ-a na sajmovima “Povezivanje raznolikosti i otvorenost” tima Grupa+Arhikultura, izvijestili su u petak iz Glavnog ureda HTZ-a.

HTZ je u potragu za novim konceptom sajamskih nastupa krenuo u svibnju, a na strukovni natječaj, koji je za tu potrebu do 3. srpnja provelo HDD, stiglo je devet radova od kojih je ocjenjivački sud, sastavljen od članova HDD-a i HTZ-a, odabrao tri, dodijelivši im jednakovrijedne nagrade od 35 tisuća kuna, s obzirom da su sva tri ocijenjena jednakovrijednim rješenjima.

Potom je posebno povjerenstvo Ministarstva turizma i HTZ-a, uzevši u obzir funkcionalnost, procijenjene troškove izrade, dosadašnje iskustvo i multifunkcionalnost, odlučilo da će rad “Povezivanje raznolikost i otvorenost”, tima Grupa + Arhikultura, iza kojeg stoje Tihana Taraba, Filip Despot i Christian Rendulić, u realizaciju.

“HTZ će u suradnji s odabranim timom doraditi predloženo rješenje te ga koristiti na sajamskim nastupima idućih nekoliko godina, uz mogućnost dorada i izmjena koncepta, no uz zadržavanje ključnih elemenata štanda”, objasnili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Komentirajući izbor novog kreativnog rješenja, ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappell naglasio je da je Hrvatska danas jedna od najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija, koja, kako bi zadržala status hit turističke destinacije, mora pratiti trendove i stalno jačati prepoznatljivost na turističkom tržištu.

“U promotivnom segmentu Hrvatska mora biti prezentirana kroz odgovarajući suvremeni vizualni koncept koji će moći privući turiste iz cijeloga svijeta. Kontinuirani rast kvalitete u svim segmentima imperativ je rasta konkurentnosti hrvatskog turizma, a svoj doprinos u tome svakako ima ulaganje u kvalitetu vizualnog identiteta i građenje imidža Hrvatske”, poručio je Cappelli.

Uz spomenuti rad, u uži su krug izbora ušli i tim Retail Solutions/Accessus d.o.o. (Roko Bahat, Tin Koprivc, Dora Biočić, Marko Balaša, Karolina Borković, Matej Goreta, Vilim Redza) s radom “Sinergija elemenata motivacije putem osjetila”, te Studio.HR (Bojana Bota, Kora Demel Zadro, Hrvoje Končar) s radom “Hrvatska osobno”.

Sva tri rada, kako napominju iz Glavnog ureda HTZ-a, dobro rješavaju organizacijski i funkcionalni (radni) prostor, nude dosljedno razrađena, prozračna izlagačka rješenja, a njihove specifične razlikovne kvalitete proizlaze iz načina komunikacije sadržaja posjetiteljima. Zajednička im je dobra organizacija prostora, sistematičnost, prostorna otvorenost štanda i komunikacijski atraktori u gornjoj zoni štanda. (H)

Pročitajte još vijesti!

SUDIONICI HRUSKO FORUM

5. HrUSKo Forum okupio korisnike SAP-a u Hrvatskoj

Nedavno je u hotelu Antunović održan peti po redu HrUSKo Forum okupivši više od 160 korisnika i partnera SAP-a

Read More...
1-Premium trajne salam

Premium trajne salame Croatica ujedinjuju najbolje okuse Hrvatske

Sve miriše na blagdane, obiteljska druženja i tradicionalne specijalitete. Blagdanska trpeza već dobiva svoje obrise i samo se čeka

Read More...
naff

Predstavljen brand kućanskih uređaja Neff

Gdje su nestala vrata? U showroom-u BSH kućanski uređaji d.o.o., predstavljen je nedavno brand kućanskih uređaja Neff pod spretnom

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!