HTZ ponavlja natječaje za direktore predstavništava u Londonu i Seoulu te otvara Los Angeles

In Iz svijeta
htz sajam

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ponovit će natječaje za direktore svojih predstavništava u Londonu i Seoulu, a planira i natječaj za direktora za novo predstavništvo u Los Angelesu, odlučilo je uz ostalo u ponedjeljak Turističko vijeće HTZ-a.

Ponovni natječaji za direktore u Londonu (predstavništvo u Velikoj Britaniji) odnosno Seoulu (Južna Koreja, što je i novo HTZ-ovo predstavništvo) planiraju se realizirati u idućih mjesec dana, u kojih se planira i ‘otvaranje’ mjesta direktora u Los Angelesu, najavljuje se u priopćenju Ministarstva turizma, u kojemu je i održana sjednica Turističkog vijeća.

Inače, HTZ je natječaje za direktore u Londonu i Seoulu provodio od kraja studenoga do sredine prosinca 2018., a Hina doznaje da će ih ponoviti jer je, od ukupno pristiglih nešto više od 20 prijava za oba ta predstavništva, većina prijava bila nevaljana, primjerice bez priloženog programa rada i drugih traženih uvjeta.

Ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli ističe da se ove godine, a nakon odlične turističke 2018., nastavlja s aktivnostima i programima za povećanje prepoznatljivosti Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije, u čemu važnu ulogu imaju i inozemna predstavništva HTZ-a.

“Kada je o izboru predstavnika HTZ-a za London i Seoul riječ treba reći da su nam to važna tržišta te očekujemo da će se na predstojeći natječaj javiti najstručniji kompetentni ljudi jer je riječ o vrlo atraktivnim poslovnim pozicijama. Predstavnici HTZ-ovih ureda u brojnim državama usmjereni prije svega na promotivne aktivnosti i pozicioniranje naše zemlje na inozemnom tržištu”, poručio je ministar Cappelli.

Osim o tim natječajima, Turističko vijeća HTZ-a pregledalo je i prijedloge javnih natječaja za odabir PR agencije i medijske agencije na emitivnim tržištima za 2020. te analiziralo rezultate turističkog prometa u 2018. godini.

Po podacima eVisitora, Hrvatsku je tijekom prošle godine posjetilo nešto više od 19,7 milijuna turista ili 7 posto više nego u 2017. godini, dok je noćenja bilo 4 posto više ili nešto više od 106 milijuna.

Pritom su strani turisti uobičajeno činili većinu tog prometa, oko 90 posto, ostvarivši i poraste dolazaka i noćenja od 6 odnosno 4 posto, dok je domaćih turista bilo 9 posto više, a njihovih noćenja 5 posto više nego u 2017. godini.

Na sjednici Turističkog vijeća bilo je riječi i o porastima u svjetskom turizmu, a dostupni podatci za razdoblje od siječnja do rujna prošle godine govore o porastu od oko 5 posto u odnosu na isto razdoblje 2017. godine ili o gotovo 1,1 milijardu međunarodnih turističkih dolazaka na svjetskoj razini.

Vijeće je odlučilo i da će HTZ u suradnji sa Croatiom Airlines i TZ Kvarnera udružiti sredstva i time pomoći uspostavu cjelogodišnje aviolinije Rijeka-Muenchen.

U vezi promotivnih aktivnosti za ovu godinu, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić istaknuo je da je trenutno u tijeku intenzivno predstavljanje hrvatske turističke ponude na sajmovima i prezentacijama diljem svijeta.

“Iza nas su već uspješno odrađeni sajmovi u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Finskoj, Španjolskoj, Sloveniji i SAD-u, a pred nama su u veljači važni sajmovi u Bavarskoj i Češkoj. U ovoj godini planiramo sudjelovanje na ukupno 22 sajma, od čega je 17 općih turističkih, pet specijaliziranih, i to tri nautička i dva kamping sajma, te četiri kongresne burze”, najavio je Staničić. (H)

You may also read!

Suradnja Hrvatske i Kine

Suradnja Hrvatske i Kine doživljava renesansu

„Odnosi Hrvatske i Kine u zadnjih nekoliko godina doživljavaju pravu renesansu. Prošlogodišnja trgovinska razmjena premašila je milijardu dolara, a

Read More...
Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1,000 stabala Valamara“, najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu. U sklopu inicijative Valamar

Read More...
Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Tvrtke Verso Altima grupa i Radar Cyber Security potpisale su u Zagrebu partnerski ugovor za područje informacijske i kibernetičke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.