HTZ promovira nautički turizam na devet europskih tržišta

In Iz zemlje
HTZ promovira nautički turizam na devet europskih tržišta

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) počela je kampanju za nautički turizam koju će provoditi do kraja godine na devet europskih tržišta, s ciljem promocije toga segmenta hrvatske turističke ponude te daljnjeg privlačenja nautičara i partnera.

“Hrvatska je poželjna nautička destinacija, što potvrđuju i dosadašnji rezultati ove godine u segmentu nautičkog chartera, u čemu bilježimo više od 537 tisuća dolazaka i 3,5 milijuna noćenja, što je porast od 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Imamo i iznimno kvalitetnu i očuvanu resursnu osnovu koju intenzivno promoviramo kroz marketinške kampanje te nastupe na specijaliziranim sajmovima”, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodaje kako je siguran da će nova kampanja koja se ciljano provodi u posezoni, izravno utjecati na kreiranje cjelovite turističke godine i ponudu nautičkog turizma još snažnije pozicionirati na međunarodnom tržištu.

Kampanja se provodi u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Austriji, Poljskoj, Francuskoj, Švedskoj, Češkoj i Sloveniji, i to putem ‘display’ oglašavanja, YouTube kanala, Facebooka i Instagrama.

Iz HTZ-a iznose i da su ove godine u segmentu nautičkog chartera vodeća tržišta Njemačka, s udjelom u noćenjima od 17 posto, potom Austrija sa udjelom od 12 posto te Velika Britanija i Češka sa sedam posto udjel u noćenjima.

I domaće tržište ima važan udjel, od šest posto, a nautičare izdvajaju i kao bolje platežne goste, koji prema posljednjim istraživanjima, tijekom svog putovanja po Hrvatskoj prosječno troše oko 126 eura po osobi dnevno. ‘Čarteraši’ su u tome i ‘jači’ s prosječnom dnevnom potrošnjom po osobi od 183 eura, pri čemu među njima najviše troše Britanci, 212 eura dnevno, Francuzi 207 eura, a Nizozemci 202 eura.

Po županijama, najveći broj noćenja u nautičkom charteru u prvih deset mjeseci ove godine zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji sa udjelom od 44 posto, zatim u Zadarskoj sa udjelom od 21 posto te u Šibensko-kninskoj sa 17 posto. (H)

You may also read!

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti

Read More...
igre

Više od 50% prodaje igračaka odvija se u studenom i prosincu

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u razdoblju od 2008. do 2018. godine. Više od

Read More...
Pevec

Isplata božićnice za sve Pevecove zaposlenike

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nakon jedne od najuspješnijih godina svojim će zaposlenicima osim već isplaćenih regresa i uskrsnice,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.