HTZ provodi promotivnu kampanju zdravstvenog turizma na šest tržišta

In Iz zemlje
turizam

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na šest tržišta do početka prosinca provodi promotivnu kampanju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj kao rastućeg segmenta ponude i na obali i na kontinentu, izvijestili su u utorak iz Glavnog ureda HTZ-a.

Kampanja se provodi na tržištima Njemačke, Austrije, Slovenije, Velike Britanije, Italije i Švicarske, s fokusom na display i print oglase te posebne online formate i društvene mreže Facebook, Instagram i YouTube. Ta su tržišta odabrana, kako kažu iz HTZ-a, kao perspektivna s pozicije kompatibilnosti obilježja potražnje i hrvatske ponude u tom segmentu.

“Zdravstveni turizam u svijetu godišnje raste po stopi do 20 posto, a korisnici zdravstveno-turističkih usluga troše i do 30 posto više nego prosječan turist. Hrvatska za taj segment ima izuzetno jaku resursnu osnovu i bogatu tradiciju, a tim proizvodom snažno utječe i na produljenje turističke sezone”, poručio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Vjerujući u pozitivne efekte i rezultate te kampanje, kojoj je cilj ponudu zdravstvenog turizma u Hrvatskoj jače pozicionirati na međunarodnom tržištu, Staničić iznosi i podatke iz istraživanja TOMAS ljeto 2017. po kojima je oko 7 posto turista posjećuje Hrvatsku zbog zdravstvenih razloga, a gotovo 8 posto ih dolazi zbog wellnessa.

Otkriva i da HTZ u suradnji sa Institutom za turizam ove godine prvi puta provodi istraživanje “Stavovi i potrošnja korisnika usluga zdravstvenog turizma u Hrvatskoj – TOMAS Zdravstveni turizam 2018.”, kojim će se usporediti obilježja tri različita segmenta potražnje zdravstvenog turizma – wellness, lječilišni i medicinski – te obilježja potražnje zdravstvenog turizma s drugim segmentima turističke potražnje u Hrvatskoj.

“Rezultate tog istraživanja predstavit ćemo početkom iduće godine, što je dio nastojanja HTZ-a da se taj segment više primijeti. U zadnje dvije godine HTZ ulaže u promociju zdravstvenog turizma s ciljem širenja ponude i postizanja adekvatne razine kvalitete”, kaže Staničić. (H)

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.