HUP: 35 mln kuna izravnih donacija i 1,35 mln za bolnicu, školu i vrtić

In DOP
Damir Zoric

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u utorak je izvijestila da je na područje pogođeno potresom uputila 35 milijuna kuna izravnih donacija prikupljenih od svojih članica, a još 1,35 milijuna kuna donira za obnovu odjela za pedijatriju Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, Osnovne škole Glina i Dječjeg vrtića Petrinjčica.

HUP u priopćenju podsjeća da su inicirali prikupljanje sredstava za donaciju s ciljem pomoći području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta koja su oštećena razornim potresom.

“Brojne tvrtke, članice HUP-a aktivno su se uključile i do danas prikupile više od 1,35 milijuna kuna donacija članova, a isporučeno je i više od 35 milijuna kuna vrijednosti izravnih donacija u novcu, građevinskom i sanitetskom materijalu, robama i uslugama razorenom području”, navode iz HUP-a.

HUP će, kako ističu, od ukupnog iznosa koje je prikupio, 50 posto sredstava donirati s namjenom obnove Odjela pedijatrije Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, 25 posto za obnovu Osnovne škole Glina i 25 posto za obnovu Dječjeg vrtića “Petrinjčica” u Petrinji. Darovnice će primateljima danas u Sisku uručiti glavni direktor HUP-a Damir Zorić.

“Članice HUP-a i u ovoj su situaciji pokazale svoje veliko srce i još se isti dan, bez puno razmišljanja, angažirale oko pomoći potresom pogođenim krajevima”, kazao je Zorić.

Napominje i kako je činjenica da su ta područja i prije ovog potresa bila uvelike osiromašena te da im je svaka pomoć dobrodošla nevezano uz elementarnu nepogodu koja ih je zadesila.

“Nadamo se da će HUP-ova donacija biti samo jedan od kamenčića u ukupnoj obnovi koja je nužna za područje Siska, Petrinje, Gline i svih okolnih mjesta te da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti revitalizaciji ovih, nepravedno zanemarenih, krajeva lijepe naše”, izjavio je Zorić.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednice Vijeća članova HUP-a i članice Uprave Jadran-galenskog laboratorija Marine Pulišić koja je kazala kako u situaciji kojoj svjedočimo, najmanje što se može je pomoći bez zadrške, pomoći na bilo koji način.

“Već je i mali iskaz brige i pažnje, mala gesta dobrote, puno. Spremnost da to činimo i dalje je neupitna“, kazala je Pulišić.

Iz HUP-a su zahvalili svim članovima, ali i svim drugim poduzetnicima i pojedincima, koji su iskazali izniman humanitarni karakter i nesebično, u trenucima kad je i samo gospodarstvo u ogromnoj ekonomskoj krizi, donirali svoja sredstva, stavili sve svoje resurse na raspolaganje i pružili pomoć onima kojima je to sada najpotrebnije. “HUP od daljnjeg pomaganja potresom pogođenog područja neće odustati”, poručili su.

Napominju kako su danas uputili dopis sa zamolbom za donacijama svim poslodavačkim udrugama Europe, kojih je i HUP član, a od kojih također očekuju pomoć.

HUP-ov račun za donacije ostaje otvoren i dalje stoga se svi koji još nisu, stignu uključiti u drugi val pomoći, nakon čega će HUP također pravodobno izvijestiti o prikupljenim sredstvima i namjeni za koju će ista biti donirana, zaključuje se u priopćenju. (H)

You may also read!

covid

Nepravedna podjela cjepiva stajala bi svjetsko gospodarstvo tisuće mlrd dolara

Ako bogate zemlje osiguraju glavninu cjepiva protiv covida 19, a zemlje u razvoju ostanu uglavnom praznih ruku, kao što

Read More...
Erste

Erste banka građanima s područja pogođenih potresom omogućava odgodu otplate kredita do 12 mjeseci

Svojim klijentima, građanima s područja Sisačko-moslavačke županije, ali i okolnih županija pogođenih potresom, kojima je nekretnina u mjestu boravišta

Read More...
sajam

Udruga hrvatskih sajmova Stožeru: Sjetite se i nas, kada ćete nam dozvoliti rad?

Udruga hrvatskih sajmova u ponedjeljak je otvorenim pismom pozvala Stožer civilne zaštite RH da uvaži i postojanje sajmova i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.