HUP podržava najavu Vlade o nastavku gospodarskih mjera i nakon lipnja

In Financije i gospodarstvo
Deranja

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržava najavu Vlade o donošenju novih mjera za gospodarstvo i nakon lipnja, a kojima će fokus biti osiguravanje likvidnih sredstva nužnih za poslovanje i plaće radnika.

Predstavnici HUP-a jučer su održali sastanak s Vladom RH, a neke od tema koje poslodavci zagovaraju i o kojima se razgovaralo bile su očuvanje radnih mjesta u budućnosti, pitanje likvidnih sredstava za pokretanje gospodarstva, okretanje prema domaćoj potrošnji na način da država i lokalne sredine ne zaustave investicije, kao i značajnije okretanje prema domaćim proizvodima.

„Ulazimo u vrijeme kada svi mogu raditi i ostvarivati poslovnu aktivnost i u tom smjeru će, osim osiguranja radnih mjesta, glavni prioritet biti likvidnost. Nastavljamo razgovarati s Vladom o mjerama kako tu likvidnost ostvariti, kroz različite oblike jamstva države i EU fondove, te o nizu drugih prijedloga. Važna stavka je i pitanje povećanja potražnje kako bi poslodavci mogli nastaviti raditi i opstati“, poručila je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

HUP nastavlja razgovarati s Vladom i oko daljnjih smanjenja parafiskalnih nameta kako bi se smanjili troškovi poslovanja, a likvidnost usmjerila u plaće radnika i poslovanje. Teme na kojima će HUP nastaviti inzistirati su prilagodba Zakona o radu, reforma pravosuđa, zatim teritorijalni ustroj te sveobuhvatna reforma zdrastvenog sustava koja uključuje i definiranje odnosa privatnog i javnog zdravstva.

Poslodavci će inzistirati i da se nakon korona-krize nastavi s digitalizacijom države te da se na ovom iskustvu gradi nova struktura javne uprave.

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.