HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene

In Obrazovna rješenja
zene

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pokreće program mentorstva za poslovne žene koje imaju potencijal i ambiciju napredovati u profesionalnoj karijeri, preuzeti seniorske i vodeće pozicije u tvrtkama te za poduzetnice koje žele obogatiti svoja dosad stečena znanja, priopćeno je u ponedjeljak iz HUP-a.

Mentorski ciklusi će trajati šest mjeseci, a mentorice i mentori su uspješne žene i muškarci iz različitih područja, na pozicijama predsjednika ili članova Uprava vodećih kompanija i dio su vodstva HUP-ovih udruga.

Tijekom procesa mentori će u individualnim susretima i kontaktima davati smjernice za razvoj karijere i prenositi znanja koja smatraju važnim za poslovni uspjeh mentoriranoj osobi, navodi se u priopćenju.

Projekt je pokrenut u sklopu platforme Baze žena HUP-a, koja svojim djelovanjem i aktivnostima želi utjecati na povećanje udjela žena u upravama društava.

“Veća uključenost žena u upravljanje na svim razinama, kako u privatnom tako i u javnom sektoru, nikako nije u interesu samo žena”, istaknula je predsjednica HUP-a i mentorica Gordana Deranja.

Organizacije koje imaju uravnoteženu spolnu strukturu, kako je kazala, i na upravljačkim razinama su jednostavno uspješnije i to redovito pokazuju brojna istraživanja.

“Žene ne mogu same ubrzati pozitivne promjene već u tome moraju aktivno sudjelovati i muškarci koji se nalaze na pozicijama na kojima se donose ključne odluke pa i one vezane uz davanje jednakih prilika, odnosno uključivanje žena i na te najviše razine”, poručila je Deranja.

Mentorski program HUP-a imat će šestomjesečne cikluse u kojima se povezuje 15-tak uspješnih menadžerica i menadžera s poslovnim ženama na poziciji srednjeg menadžmenta (primjerice, voditeljice odjela/direktorice sektora), ali i poduzetnicama koje žele steći dodatna znanja.

U svakom ciklusu iznova će se birati mentori i mentorirane osobe, a po završetku će se pristupiti evaluaciji procesa koja će koristiti u povećanju učinkovitosti programa. U tijeku je natječaj za sve poslovne žene koje žele biti uključene u proces mentoriranja, a prijave su moguće do 17. veljače.

Voditeljica Baze žena HUP-a Lea Šćrbec je istaknula kako je Baza poslovnih žena platforma kojom potiču promjene i dokazuju da u Hrvatskoj postoje brojne stručne i kvalificirane žene spremne u svakom trenutku preuzeti upravljačke funkcije. Popis takvih žena, kako je navela, javno je objavljen na stranicama HUP-a.

Kroz radne skupine Baze žena, Inicijativu 30 posto – koja povezuje kompanije i medije te kroz ovaj mentorski program dugoročno želimo pomoći u stvaranju poslovno snažnijih žena i poticati da i same prenose znanja i potiču perspektivne poslovne žene na snažniji iskorak u svojim karijerama, izjavila je Šćrbec.

Carmen Majetić Pavić, koja će upravljati mentorskim procesom za Bazu žena, kazala je da je mentorski program prilika za učenje svih dionika, a mentori će pomoći mentoriranoj poslovnoj ženi obogatiti profesionalna znanja i vještine, identificirati jasnije ciljeve u razvoju karijere te naučiti kako postići profesionalnu autonomiju i preuzeti odgovornost. (H)

You may also read!

turizam

eVisitor: U Hrvatskoj u srpnju 2,44 milijuna dolazaka i 18,60 milijuna noćenja

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u srpnju ostvareno 2,44 milijuna dolazaka i 18,60 milijuna noćenja što predstavlja

Read More...
wallstreet

Wall Street prošloga tjedna porastao, ostale svjetske burze pale

Na Wall Streetu su prošloga tjedna burzovni indeksi porasli, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima kompanija, no na ostalim svjetskim burzama

Read More...
savic

Županije ugovorile preko 60 milijardi kuna EU sredstava, Dubrovčani prednjače

U razdoblju od 2017. do 2019. hrvatske su županije ugovorile EU projekata u iznosu od 61,2 milijarde kuna (8,24

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.