HUT pozdravlja Vladin paket mjera – ključne za kraj turističke 2022. i pripremu 2023.

In Iz zemlje
hut

Hrvatska udruga turizma (HUT) pozdravlja paket mjera hrvatske vlade za ublažavanje udara rasta cijena energenata te mjere za građanstvo, javne ustanove i gospodarstvo, poručujući da je pravovremena intervencija vlade ključna za kvalitetan završetak ove turističke godine i pripremu 2023., izvijestili su u četvrtak iz HUT-a.

S obzirom na predstavljene mjere vlade u četvrtak, iz HUT-a su ocijenili da je to nastavak politike pravovremenih i fokusiranih intervencija vlade za lakše prevladavanje izvanrednih okolnosti u kojima se našlo gospodarstvo.

Smatraju i da je važnost pravovremene reakcije najbolje pokazala mjera očuvanja radnih mjesta tijekom covid krize, koja je turističkom sektoru omogućila spremnost za postizanje izuzetnih rezultata u protekle tri vrlo dobre turističke godine.

“Današnja odluka o donošenju mjera za sprečavanje rasta cijene energenata spriječila je ekstremni troškovni udar koji je prijetio ozbiljnim posljedicama po poslovanje kompanija u turističkom sektoru. U uvjetima kada još uvijek nisu nadoknađeni gubici pandemijske 2020., spriječeno je ranije zatvaranje hotela, smanjenje prihoda i broja zaposlenih te niz drugih negativnih posljedica”, ističe direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Iznosi i procjene HUT-a, po kojima bi sektor hotelijerstva, a da vlada nije donijela odgovarajuće mjere, zbog ranijeg zatvaranja objekata ove godine i kasnijeg otvaranja iduće zabilježio više od 3 milijarde kuna manje prihoda, a posljedično i državni proračun nešto manje od pola milijarde kuna manje PDV-a.

Iz HUT-a poručuju i da očekuju produženje trajanja mjere ograničenja cijene električne energije i nakon 31. ožujka iduće godine jer će to biti ključno za planiranje i realizaciju uspješne turističke sezone 2023. godine. (H)

You may also read!

MAGROS 2022 - Naglasak na novim izazovima

MAGROS 2022 – Naglasak na novim izazovima

Tema ovogodišnje 34. tradicionalne konferencije trgovaca i proizvođača MAGROS 2022 bila je vrlo izazovna. Riječ je o trgovini u

Read More...
FORTENOVA

Ugovor o suradnji Fortenova grupe i EI Hrvoje Požar na izradi studije izračuna ugljikovog otiska u Fortenova grupi

Fortenova grupa i Energetski institut Hrvoje Požar potpisali su ugovor o suradnji na izradi studije izračuna ugljikovog otiska Fortenova

Read More...
Vesna Pavković (dm) Helena Nađ

Proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača od studenog u dm-u

U ponudi dm-a od studenog 2022. godine bit će dostupni proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača koje je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design