HUT pozdravlja Vladin paket mjera – ključne za kraj turističke 2022. i pripremu 2023.

In Iz zemlje
hut

Hrvatska udruga turizma (HUT) pozdravlja paket mjera hrvatske vlade za ublažavanje udara rasta cijena energenata te mjere za građanstvo, javne ustanove i gospodarstvo, poručujući da je pravovremena intervencija vlade ključna za kvalitetan završetak ove turističke godine i pripremu 2023., izvijestili su u četvrtak iz HUT-a.

S obzirom na predstavljene mjere vlade u četvrtak, iz HUT-a su ocijenili da je to nastavak politike pravovremenih i fokusiranih intervencija vlade za lakše prevladavanje izvanrednih okolnosti u kojima se našlo gospodarstvo.

Smatraju i da je važnost pravovremene reakcije najbolje pokazala mjera očuvanja radnih mjesta tijekom covid krize, koja je turističkom sektoru omogućila spremnost za postizanje izuzetnih rezultata u protekle tri vrlo dobre turističke godine.

“Današnja odluka o donošenju mjera za sprečavanje rasta cijene energenata spriječila je ekstremni troškovni udar koji je prijetio ozbiljnim posljedicama po poslovanje kompanija u turističkom sektoru. U uvjetima kada još uvijek nisu nadoknađeni gubici pandemijske 2020., spriječeno je ranije zatvaranje hotela, smanjenje prihoda i broja zaposlenih te niz drugih negativnih posljedica”, ističe direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Iznosi i procjene HUT-a, po kojima bi sektor hotelijerstva, a da vlada nije donijela odgovarajuće mjere, zbog ranijeg zatvaranja objekata ove godine i kasnijeg otvaranja iduće zabilježio više od 3 milijarde kuna manje prihoda, a posljedično i državni proračun nešto manje od pola milijarde kuna manje PDV-a.

Iz HUT-a poručuju i da očekuju produženje trajanja mjere ograničenja cijene električne energije i nakon 31. ožujka iduće godine jer će to biti ključno za planiranje i realizaciju uspješne turističke sezone 2023. godine. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design