ICC je u odgovoru na Covid-19 ostvario izuzetnu suradnju sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom

In Zdravlje
denton

ICC je u odgovoru na Covid-19 ostvario izuzetnu suradnju sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), a poruka se nadovezuje na otvoreno pismo koje je ICC uputio prošli četvrtak čelnicima G20.

Komentirajući otvoreno pismo, Denton je izjavio:

„Vidimo sve veći rizik jednostranih akcija koje bi u konačnici mogle oslabjeti potreban globalan odgovor na prijetnju koja ne poznaje granice. Zbog toga mislimo da je neophodno da se lideri G20 virtualno sastanu i dogovore sveobuhvatan akcijski plan koji nadopunjuje impresivan rad Svjetske zdravstvene organizacije na suzbijanju učinaka ove pandemije.

Neposredan prioritet mora biti dogovor zajedničkog pristupa kako bi se olakšala opskrba osnovnom medicinskom opremom i lijekovima tamo gdje je to najpotrebnije. Naše iskustvo kroz globalnu financijsku krizu pokazuje da su čelnici G20 u jedinstvenom položaju da poduzmu korake za vraćanje stabilnosti na tržištu i obnovu povjerenja gospodarstva. Kolektivna akcija – pod vodstvom saudijskog predsjedanja – hitno je potrebna kako bi se umanjili potencijalni ljudski i ekonomski gubitci prouzročeni COVIDom19 ”.

Ovdje možete pročitati otvoreno pismo upućeno čelnicima G20.

Na zahtjev predsjedavajućeg B20, ICC je pozvan dati zajedničku izjavu triju institucija (ICC, WHO, B20) koja poziva na učinkovito i koordinirano djelovanje na globalnoj razini kako bi se podržao WHO u rješavanju ove izvanredne situacije Zajednička izjava objavit će se uoči virtualnog samita skupine G20 koji će se održati u utorak, 24. ožujka.

Kao institucionalni predstavnik više od 45 milijuna tvrtki u više od 100 zemalja, ICC radi na mobiliziranju tvrtki širom svijeta kako bi poduzeo mjere za smanjenje širenja COVID-19 i spreman je na bilo koji način pomoći saudijskom predsjedanju i čelnicima G20 na razvoju koordiniranog akcijskog plana za snažno rješavanje trenutne pandemije.

Više o tome na: https://hgk.hr/korona

You may also read!

hgk-zgrada

Vlada poslušala gospodarstvenike – tvrtke koje ne rade oslobođene doprinosa i poreza

Drugi set mjera za pomoć gospodarstvu uvažio je prijedloge gospodarstvenika da se tvrtke kojima je poslovanje zaustavljeno zbog koronavirusa

Read More...
pbz

PBZ napravio mjere za pomoć klijentima čiji su prihodi i poslovanje pogođeni COVID -19 pandemijom

MJERE ZA GRAĐANE/POTROŠAČE U svrhu ublažavanja posljedica izazvanih COVID-19 pandemijom, PBZ će omogućiti odgodu plaćanja svim korisnicima kredita kod kojih

Read More...
Burilović

Unatoč osjetnom padu gospodarstva, nije ugrožena opskrba

Podaci iz sustava fiskalizacije Porezne uprave potvrđuju da je domaće gospodarstvo zbog koronavirusa osjetno usporilo u odnosu na prošlu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.