IFA: Nagrade udruženja EISA najboljim uređajima – Samsung S8 najbolji smartphone

Samsung

Globalno udruženje najvećih tehnoloških časopisa EISA, čiji je član i hrvatski Bug, tradicionalno je u sklopu prvog dana sajma IFA u Berlinu u petak navečer dodijelilo nagrade najboljim proizvodima i uređajima za 2017-2018. u više kategorija, pri čemu je najboljim smartphoneom proglašen Samsungov Galaxy S8.

“Samsung se iznova potvrdio kao najbolji proizvođač mobitela, a dobili su nagradu EISA i za smart TV”, kazao je za Hinu potpredsjednik EISA-e Ljubiša Miodragović, vlasnik techno časopisa i portala Hi-Files.

Objasnio je i da je EISA, koja ove godine slavi 35 godina postojanja, od ove godine od europskog prerasla u globalno udruženje, jer su joj članice postali i magazini iz Australije i SAD-a, a ukupno su u članstvu 53 techno magazina iz 25 zemalja.

Među njima je i Bug kao jedini iz Hrvatske, čiji je urednik Dragan Petric i menadžer eskpertne grupe EISA-e za mobitele.

“Nagrade ESIA-e su vrlo priznate u svijetu od strane struke, a za nagrade uređaje ne nominiraju kompanije nego isključivo članice udruženja, i to uz prilično stroge uvjete, među kojima je i onaj da ih moraju testirati”, istaknuo je Petric.

Od ovogodišnjih novosti i trendova kod uređaja naznačio je da je vidljiv veliki povratak Sonya na globalno tržište u segmentu foto aparata i objektiva, osvojili su čak šest nagrada, te staje uz bok Canonu kao globalni lideri u fotografskim uređajima.

“U svijetu mobitela primjetno je jačanje Huaweija, koji se od kompanije s uređajima koji su prije pet godina bili tzv. B brend nametnuo kao ‘prvoligaš’ nudeći kvalitetu s kojima su ljudi zadovoljni, uz zadržavanje oznake ‘obarača’ cijena u ‘flagship’ segmentu te su dobili nagrade EISA-e za telefon C10 i Honor”, ocijenio je Petric.

Zanimljivost je da su članovi EISA-e ove godine prvi put sastanak održali i u Hrvatskoj, u Splitu, gdje je 50-ak urednika magazina i glasovalo za ovogodišnje nagrade.

Osim spomenutih, nagrade za mobitele dobili su još i Noa Elemet H10le, hrvatskog proizvođača Hangar iz Koprivnice.

Nagrade su dodijeljene i za pametne satove, audio playere, pametne kamere, foto i video kamere, slušalice i opremu, Hi-Fi uređaje, bežične zvučnike, televizore, kućna kina, automobilsku elektroniku i druge. (H)

Pročitajte još vijesti!

panel

Opstanak malih trgovaca je važan

Opstanak malih trgovaca-obrtnika je važan, no treba iskoristiti prednosti koje im nudi udruživanje, ulagati u objekte i modernizirati poslovanje,

Read More...
buzet

Dalić u Buzetu potpisala ugovor za projekt uređenja poduzetničkog inkubatora

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić potpisali su u ponedjeljak

Read More...
auto-el

Europa mora udružiti snage na proizvodnji baterija za električne automobile

Europa mora proizvoditi vlastite baterije za električne automobile kako u utrci u području e-mobilnosti ne bi izgubila korak sa

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!