IKEA Hrvatska potpisala Povelju o raznolikosti Hrvatska

In DOP
IKEA

IKEA Hrvatska među prvim je organizacijama u Hrvatskoj koje su se pridružile svečanom potpisivanju Povelje o raznolikosti Hrvatska, čiji je cilj potaknuti raznolikost, nediskriminaciju, uključivost i jednake mogućnosti na radnom mjestu. Povelja je razvijena u sklopu zajedničkog projekta Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) s partnerima iz Slovenije i Rumunjske, uz podršku Europske komisije.

Potpisivanjem Povelje, IKEA Hrvatska nastavlja u promicanju principa raznolikosti i uključivosti, koji predstavljaju važnu vrijednost za tvrtku.

„Briga za ljude ugrađena je u našu viziju ‘stvaranja boljeg svakodnevnog života većini ljudi’ i u našim vrijednostima. U tvrtki IKEA, vjerujemo kako je jednakost temelj ljudskih prava i zalažemo se za jednakost kako bismo doprinijeli pozitivnoj promjeni u društvu. Svjesni smo kako trebamo započeti od sebe samih kako bismo potaknuli druge i zato želimo stvoriti raznoliko i uključivo radno okruženje gdje će se svi naši zaposlenici osjećati cijenjenima, prepoznatima i gdje svatko može biti upravo ono što jest. Raznolikost doprinosi i samom poslovanju budući da su raznoliki i inkluzivni timovi kreativniji i inovativniji jer članovi timova izazivaju jedni druge na drugačije razmišljanje i djelovanje. Kao humanistička tvrtka, vjerujemo da svatko ima pravo na pravedan odnos i na jednake mogućnosti, bez obzira na svoju dob, rodni identitet, seksualnu orijentaciju, fizičke sposobnosti, etničku pripadnost, rasu, nacionalnost, vjeru ili bilo koju drugu dimenziju svog identiteta. Jednostavno rečeno: vjerujemo da jedinstvenost svakog pojedinca čini tvrtku IKEA još boljom!“, istaknuo je direktor IKEA SEE, Stefan Vanoverbeke.

U skladu s načelima raznolikosti i uključivosti, u robnoj kući IKEA Zagreb radi 55 % žena, a menadžment tim čini čak 60 posto žena, što Hrvatsku stavlja iznad globalnog prosjeka tvrtke IKEA. Potpisivanjem Povelje o raznolikosti, IKEA Hrvatska se obvezala na daljnju zaštitu od diskriminacije te razvoj raznolikosti i jednakih mogućnosti, kako u svojoj organizaciji, tako i kod partnera i dionika.

Kako bi podržala razvoj i razmjenu dobrih praksi među zemljama članicama, Europska komisija je 2010. pokrenula europsku platformu Povelja o raznolikosti. Do sada ju je potpisalo više od 7100 potpisnika iz 18 zemalja članica, a svečanom potpisivanju u Hrvatskoj pridružilo se 34 tvrtki i organizacija, među kojima i IKEA Hrvatska.

You may also read!

tolusic

Ministar Tolušić na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede EU

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sudjelovao je na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede Europske unije

Read More...
Burilovic

Burilović: Posebni oblici turizma ključni za produljenje sezone

„Turizam donosi skoro 17 posto BDP-a i baš zato moramo s posebnom pažnjom pristupiti tom sektoru. Čeka nas nova

Read More...
erste

Općoj bolnici Zadar i Ligi protiv raka Zadar Erste banka ukupno donirala 200.000 kuna

U svrhu podizanja i unapređenja kvalitete medicinske usluge, Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) svečano je uručila donacije Ligi protiv

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.