IKEA proslavila svoj treći rođendan u Hrvatskoj

1-proslava 3 godine robna kuća IKEA

U tri godine robna kuća IKEA Zagreb prodala je gotovo 585 000 LED žarulja čime su građani ukupno uštedjeli oko 58 milijuna kuna u računima za struju.

U ponedjeljak 21. kolovoza robna kuća IKEA Zagreb obilježila je treću obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj (21.08.2014.-21.08.2017.). Tim su povodom održane brojne aktivacije za posjetitelje, a predstavljena je i info-grafika ‘Naše prve tri godine u brojkama’.

Među najprodavanijim proizvodima u Hrvatskoj našle su se LED žarulje, kojima IKEA želi potaknuti građane na održiviji život kod kuće. Ukupno je prodano 585 845 LED žarulja, čime su građani u Hrvatskoj ostvarili godišnju uštedu od 133 204 297 kWh, odnosno 58.210.277,80 kuna.

Uz to, već u prvoj godini poslovanja, IKEA je prema neovisnom istraživanju portala Moj Posao izabrana za najboljeg poslodavca među velikim tvrtkama.

U protekle tri godine, osim brige oko zaposlenika, IKEA se trudila doprinijeti i boljem životu u zajednici u kojoj posluje. Donirala je 500 kuhinja za obnovljene domove poplavljenima u Gunji, opremila Zimski kamp za izbjeglice, te u suradnji s UNHCR-om donirala kabanice i didaktičke igračke za djecu izbjeglice. IKEA je sudjelovala i u projektu UNICEF-a ‘Sisačka šarena inkluzija’ u sklopu kojeg su prostori škola i predškola za 120 djece iz ranjivih skupina s područja Siska opremljeni novim namještajem i didaktičkom opremom.

Iz Probne kuće IKEA, koja je inspirirala građane glavnog grada od listopada do prosinca 2016. godine, sav namještaj je doniran skloništu za žrtve obiteljskog nasilja u Zagrebu i udruzi koja se brine za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Tijekom božićnih blagdana od prodaje plišanih igračaka izdvajali smo za IKEA Zakladu koja skrbi o edukaciji djece slabijih imovinskih prilika diljem svijeta.

Ravnopravnost je za tvrtku IKEA ljudsko pravo pa su tako u IKEA Hrvatska više od 60% rukovoditelja žene. IKEA poštuje različitosti svih svojih zaposlenika i posjetitelja.

IKEA FAMILY program lojalnosti danas čini više od 216.000 članova.

U srpnju je otvoren IKEA dostavni centar u Rijeci, a uskoro će takav centar biti otvoren i u Splitu.

2-IKEA - 3 godine - infografikaU tijeku je, neposredno uz robnu kuću IKEA, izgradnja najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, Designer Outlet Croatia, u koji IKEA, zajedno s partnerima, ulaže 88 milijuna eura. Osim oko 400 novih radnih mjesta, u sklopu outleta nalazit će se i tržnica na kojoj će, uz minimalnu naknadu, lokalni proizvođači ekološkog voća i povrća moći prodavati svoje proizvode.

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake