IKEA ulaže 400 milijuna eura u trgovine u Francuskoj

In Tvrtke i tržišta
ikea

IKEA će u sljedeće tri godine uložiti 400 milijuna eura u izgradnju novih trgovinskih centara u središtu francuskih gradova, najavio je u ponedjeljak izvršni direktor francuskog ogranka Walter Kadnar.

Najveći svjetski lanac trgovina namještajem poznat je po ogromnim samoposlužnim centrima na gradskim rubovima ali je u međuvremenu odlučio izmijeniti poslovni model kako bi udovoljio potrošačima koji žele on-line narudžbu i dostavu na kućna vrata.

Izvršni direktor IKEA France najavio je ulaganje u Francuskoj prilikom otvaranja prve Ikeine trgovinu u središtu Pariza, u četvrti Madeleine, popularnoj među turistima i smještenoj u blizini brojnih povijesnih znamenitosti.

Otvaranje trgovine vremenski se poklopilo s protuvladinim prosvjedima koje od studenog prošle godine organiziraju ‘žuti prsluci’ kako bi skrenuli pozornost na nizak životni standard brojnih Francuza i oštro osudili poslovnim krugovima naklonjenu politiku predsjednika Emmanuela Macrona.

U proškoj fiskalnoj godini IKEA je izvan matične Švedske generirala čak 39 milijardi eura prihoda a Francuska je njezino treće tržište, odmah iza Njemačke i Sjedinjenih Država, s ostvarenih 2,83 milijarde eura prihoda, tri posto više nego u prethodnoj fiskalnoj godini. (H)

You may also read!

horvat

Horvat: EU fondovi su akcelerator rasta

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u utorak je u Krapinsko-zagorskoj županiji posjetio četiri tvrtke čiji proizvodi završavaju

Read More...
Cappelli

Cappelli: Godina bi mogla biti do tri posto bolja od lanjske

Špica turističke sezone mogla bi biti na razini prošlogodišnje, dok bi se do kraja godine turistički promet mogao povećati

Read More...
drvo

Za razvoj prerade drva i proizvodnju namještaja 40 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.