Imamo Grif za Dan svetog Patrika – u Pivani predstavljen Zeleni Grif

In Promocije / novi proizvodi
Predstavljanje Zelenog Grifa

Mikropivovara Grif danas je u zagrebačkoj Pivani povodom Dana svetog Patrika predstavila – Zeleni Grif. Specifičnost ovog piva leži upravo u njegovoj boji, dobivenoj pomoću prirodne boje spirulina alge. Stil koji mikropivovara Grif ima u svojoj standardnoj ponudi, Grif Pilsner prilagođen je za ovu prigodu. Radi se o laganom, pitkom pivu s naglašenom cvjetnom notom koja se dobiva korištenjem plemenitog njemačkog aromatičnog hmelja Tettnager.

Razlog za lansiranje ovog piva otkrio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk. „Tražili smo prirodnu boju koja nema negativan utjecaj na okus i aromu piva te po mogućnosti ima dodatan povoljni učinak koji bi oplemenio naše pivo. Odabir je pao na plavu spirulina algu koja je jedan od najstarijih organizama na planeti, star preko 3,6 milijardi godina. Stanovnici Afrike, Sjeverne Amerike i Azije koriste ga tisućama godina kao dodatak prehrani. Drevni Asteci konzumirali su sušenu spirulina algu kao suhi kolač. Sadrži do 60 posto proteina u suhoj tvari što je tri puta više od sadržaja proteina u goveđem mesu“, objasnio je.

No uz vrhunsko pivo, obično idu i ukusni zalogaji. Tako su u Pivani osmislili i poseban slavljenički jelovnik na kojem su prigodne zelene delicije poput burgera, rižota i panna cotte koje je osmislio glavni kuhar Pivane Marko Jovanović, a mogu se isprobati sve do 17. ožujka.

Širenje pivske kulture i uveseljavanje hrvatske pivske zajednice kvalitetnim pivom neki su od ciljeva kojima Grif mikropivovara teži u svom radu. “Zeleni Grif konkretna je reakcija na direktne zahtjeve koji su došli od strane naših kupaca. Iznimno nas veseli što dovodimo mali dio Irske u naše krajeve, pogotovo jer su Irci poznati po uživanju u hrani i dobrom pivu. Zeleni Grif bit će dostupan od 13. ožujka u izabranim lokalima“, rekao je Matko Radovčić, menadžer za komercijalnu izvrsnost u K pivovari.

Inače, Grif je mikropivovara koja je krenula s radom krajem 2017. godine te je do sada izbacila devet različitih stilova piva. Fokusirana je na proizvodnju aromatičnih, nepasteriziranih i nefiltriranih piva u malim serijama.

You may also read!

trgovina

U veljači zabilježen rast maloprodajnoga prometa

U veljači 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 4,9% veći u

Read More...
fortenova

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače iz Hrvatske da se prijave za otkup proizvoda koji će se plasirati u Konzumu

PIK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane male poljoprivredne proizvođače i OPG-ove u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu, da

Read More...
Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Ovih dana čuje se mnogo pretpostavki i projekcija koliko će COVID-19 kriza trajati te kakve će sve posljedice biti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.