Imenovani direktori osam inozemnih predstavništava HTZ-a

htz

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) imenovalo je u utorak direktore osam inozemnih predstavništava HTZ-a, od kojih su pet novi-stari direktori – u Bruxellessu, Parizu, Moskvi, New Yorku i Frankfurtu, dok su tri nova – u Milanu, Varšavi i Münchenu.

Nova direktorica HTZ-ova ureda u Milanu, koji uz talijansko pokriva i tržište Španjolske, je Viviana Vukelić koja dolazi iz redova zaposlenih u Glavnom uredu. Ured u Varšavi vodit će Agnieszka Anna Puszczewicz (Puščević) koja će zamijeniti dugogodišnjeg direktora Bojana Baketu.

Nova je i Nera Miličić koja je imenovana voditeljicom ispostave u Münchenu, gdje živi te dolazi iz minhenskog touroperatora-specijalista za Hrvatsku ID Riva Toursa.

Ostalih pet imenovanih direktora na tim su mjestima već otprije – Romeo Draghicchio za Njemačku u Frankfurtu, Danijela Mihalić Đurica za Francusku u Parizu, Ivan Novak za zemlje Beneluksa u Bruxellessu, Ina Rodin za SAD u New Yorku (odakle pokriva i tržište Kanade) i za koju je u tijeku proces traženja ureda u New Yorku, jer je do sada radila od kuće, te Rajko Ružička za Rusiju u Moskvi (odakle pokriva i Ukrajinu te druga tržišta regije).

Novoimenovani direktori na dužnost stupaju 1. listopada ove godine. Tamo gdje dolaze novi dosadašnji će ostati još tri mjeseca, dok se novi ne upoznaju s uredom, zaposlenima i ne smjeste.

Natječaj za direktore okončan je nakon gotovo tri mjeseca, pri čemu nisu izabrani direktori za Budimpeštu i Bratislavu, jer, kako je na konferenciji za medije nakon sjednice Turističkog vijeća kazao direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, očekuje se više prijava nego što je stiglo te će na tim mjestima do izbora novih ostati Marin Skenderović (Budimpešta) i Nora Henterova (Bratislava), koji se nisu javili natječaj.

“U dogovoru s Vijećem odlučeno je da će se natječaji za ta dva mjesta ponovo raspisati tijekom prve polovice iduće godine, zajedno s natječajima za rukovodeća radna mjesta u drugim predstavništvima kojima mandati istječu iduće godine”, kazala je glavna savjetnica ministra turizma i predsjednica povjerenstva za izbor direktora Barbara Mesić.

Izvijestila je kako je na natječaj za deset direktorskih mjesta u inozemstvu stigao najveći broj prijava do sada – više od 170, od kojih je 169 bilo u roku, i od kojih su intervjuirana 42 kandidata, a potom je osam predloženo Vijeću koje ih je danas imenovalo.

“Vjerujemo da će dobro i kvalitetno obavljati svoj posao i biti ambasadori hrvatskog turizma, aktivno komunicirati s tržištima i medijima i da imaju viziju nove, bolje promocije, uz uvažavanje digitalnih platformi i drugih trendova”, kazala je Mesić.

Slično je poručio i član Turističkog vijeća i povjerenstva Boris Žgomba ističući kako su izabrani direktori kvalitetni ljudi i stručnjaci, dok je Straničić još dodao da su svi imali odlične životopise, kao i da će HTZ surađivati i s nekim od kandidata koji nisu izabrani, jer su imali izvrsne programe i ideje.

Kazao je i da je 15. rujna završio natječaj za udruženo oglašavanje, ali da ne može još reći koliko je prijava stiglo jer se još obrađuju, te da će o tome odluka biti donijeta u listopadu. (H)

Pročitajte još vijesti!

izvoznici

Marić: Projekcije rasta su konzervativne, ali i odgovorne

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u ponedjeljak kako se u razdoblju od 2018. do 2020. očekuju stope gospodarskog

Read More...
12. vinocom

U petak i subotu održava se 12. Vinocom koji okuplja oko 300 izlagača

Na ovogodišnjem će se Vinocomu moći kušati i vina koja su na festivalu u Bergamu osvojila zlatne medalje. U

Read More...
france-kras

Dorina Macarons – jedinstvena francuska delicija u omiljenoj Kraševoj čokoladi

Macaroni, francuski sitni kolačići intenzivnih boja i prepoznatljive, pjenaste teksture, kultni su slastičarski proizvod i ujedno jedna od najpopularnijih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!