Imperial Riviera ohrabrena rezultatima isplaćuje 13. plaću i nastavlja s ulaganjima

In Novi turistički kapaciteti
Imperial

Prema izvještaju o poslovanju Imperial Riviera je u prvih devet mjeseci 2021. godine ostvarila ukupne prihode u visini od 274 milijuna kuna, što je za 28 milijuna kuna više od ostvarenja u istom periodu 2019. godine.

Odlični rezultati i rast prihoda Imperial Riviere rezultat su velikih ulaganja u repozicioniranje proizvoda u premium segment u prijašnjem periodu, što uključuje ulaganja u hotele Valamar Parentino, Valamar Meteor, Valamar Carolina, Valamar Padova i Valamar Imperial te kamping ponudu na otoku Rabu. Ukupne investicije počevši od privatizacije Imperial Riviere, odnosno u periodu od 2017. do 2021. realizirane su u iznosu od 485 milijuna kuna.

Dok su prva dva tromjesečja 2021. godine i dalje bila pod izraženim utjecajem pandemije Covid-19, treće tromjesečje bilježi normalizaciju turističkog poslovanja. Najveći broj objekata otvoren je u lipnju, a visoka popunjenost dosegnuta je sredinom srpnja. U prvih devet mjeseci ove godine ostvareno je 753 tisuće noćenja, što je za 11% manje u odnosu na pretkriznu 2019. godinu, ali uz značajan ostvareni rast prosječne cijene od 30% u odnosu na 2019. Ostvarena operativna dobit (EBITDA) Imperial Riviere u prvih devet mjeseci 2021. iznosi 154 milijuna kuna.

Tijekom razdoblja krize Imperial Riviera je nastavila s razvojem poslovanja turističkih proizvoda. Ove godine uspješno su realizirane investicije u vrijednosti od 41 milijuna kuna, uključujući završetak uređenja Valamar Parentino hotela u Poreču i Valamar Meteor hotela u Makarskoj. U rujnu 2021. započeta je rekonstrukcija i preuređenje hotela Dalmacija Sunny by Valamar vrijedna 67 milijuna koji će nakon rekonstrukcije i repozicioniranja nastaviti poslovati pod Valamar PLACES brendom.

Prema odluci o dokapitalizaciji Imperial Riviere od strane AZ mirovinskih fondova i Valamar Riviere u vrijednosti od 687 milijuna kuna, nastavlja se širenje i razvoj poslovanja u destinaciji Dubrovnik, kao i daljnja ulaganja u destinacijama Rab, Makarska i Poreč.

„Rezultati ovogodišnje turističke sezone ohrabruju, no još uvijek je teško predvidjeti potpunu normalizaciju turističkih tokova, stabilizaciju turističkog tržišta i potražnje. Glavni preduvjet daljnjeg oporavka hrvatskog turizma je poboljšanje uvjeta rada u turizmu, za što je potrebna sinergija aktivnosti svih zainteresiranih čimbenika“– istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Kako bi svojim radnicima nadoknadio ovogodišnja umanjena primanja zbog koronakrize, Imperial Riviera će u dogovoru sa socijalnim partnerima isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kn neto, koje će primiti gotovo svi radnici. Ovo je jedna od mjera koju je Imperial Riviera pokrenula u cilju ujednačavanja standarda ljudskih potencijala u okviru grupacije Valamar te zadržavanja radnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone.

Imperial Riviera je već pokrenula ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije u suradnji sa management kompanijom Valamar Rivierom te poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se u okviru programa „Dobar posao u Valamaru“ već sada prijave za posao putem linka https://www.dobarposaouvalamaru.com/posao-i-karijera/obrazac-za-prijavu/.

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze pale drugi tjedan zaredom,

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagače zabrinjava širenje omikron varijante

Read More...
industrija

Zalihe industrijskih proizvoda pale na godišnjoj razini

Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju listopada ove godine bile su za 1,6 posto veće u odnosu na

Read More...
Cromaris

Cromaris donirao vrijednu školsku opremu OŠ Petra Lorine u Salima

Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, lider je hrvatske marikulture i jedna je od šest najvećih kompanija u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.