Inicijativa dm-a „Zaštiti se…i uživaj na suncu“

In Zdravlje
Inicijativa dm-a „Zaštiti se...i uživaj na suncu“

U osam gradova održat će se besplatni dermatološki pregledi.

U četvrtak 1. lipnja dm je predstavio ovogodišnje izdanje inicijative „Zaštiti se… i uživaj na suncu“ u sklopu koje će organizirati besplatne dermatološke preglede u osam gradova diljem Hrvatske. Prvi pregled održat će se 10. lipnja u Zagrebu, u sklopu dm ženske utrke, a potom će se pregledi nastaviti u srpnju u Slavonskom Brodu, Puli, Crikvenici, Karlovcu i Zadru te u kolovozu u Makarskoj i Šibeniku.

„dm već dugi niz godina radi na osvještavanju javnosti o važnosti brige o zdravlju te o ključnoj ulozi preventivnih pregleda. Tijekom prošlogodišnje inicijative „Zaštiti se… i uživaj na suncu“, koja je održana u četiri hrvatska grada, dermatolozi su pregledali više od 600 građana, a njih 30 uputili su na daljnje preglede. Rezultati su nas potaknuli da ove godine organiziramo besplatne preglede u osam gradova kako bismo još veći broj građana osvijestili o rizicima izlaganja sunčevom zračenju te ih potaknuli na preventivne preglede kože“, izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Na predstavljanju jedanaestog izdanja inicijative svoj osvrt na ovu temu dale su akademkinja Mirna Šitum i izv. prof. dr. sc. Marija Buljan, spec. dermatologije i venerologije, subspec. dermatološke onkologije.

„Broj oboljelih od melanoma u porastu je u cijelom svijetu, a Hrvatska je po smrtnosti na 4. mjestu u Europskoj uniji, ispred zemalja s puno većim brojem oboljelih. Ovi podaci ukazuju na važnost inicijativa poput „Zaštiti se… i uživaj na suncu“. Naš je cilj nastaviti educirati građane o posljedicama izlaganja sunčevom ultraljubičastom zračenju bez fotozaštite te im ukazati da su preventivni pregledi, uz rano otkrivanje, ključni u borbi protiv ove bolesti“, istaknula je akademkinja Mirna Šitum koja je već dva desetljeća glavna organizatorica svih javnozdravstvenih akcija prevencije i ranog otkrivanja melanoma u Hrvatskoj.

Od 2011. do danas više od 12.700 ljudi besplatno je pregledalo kožu u sklopu dm-ovih dermatoloških pregleda, a dermatolozi su u prosjeku oko 10 posto pregledanih uputili na daljnje preglede zbog promjena na koži.

dm poziva sve građane da obave besplatan dermatološki pregled, a detaljan raspored i vrijeme održavanja pregleda dostupan je na internetskoj stranici dm-a: www.dm.hr.

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design