Inovativna formula za pripremu naše kože za sunce i zaštitu od oksidacijskog stresa – Almagea® SUNLOVE SKIN+

In Promocije / novi proizvodi
Almagea

Konačno smo dočekali ljeto i prvi pravi val ljetnih vrućina. Za koji dan pohrlit ćete na plažu i početi hvatati lijep, osunčan ten. Činjenica je da svi izgledamo bolje u preplanuloj verziji, ali moramo ozbiljno shvatiti upozorenja dermatologa i izlagati se suncu pametno i odgovorno.

Uvijek smo fokusirani na zaštitu kože tijekom ljetnih mjeseci, a istovremeno zaboravljamo da ju moramo njegovati i o njoj brinuti čitave godine. To uključuje razne rituale za zaštitu kože, od beauty tretmana do redovitog čišćenja i hranjenja kože kako bi ona bila zdrava i lijepa. Zato je nužno redovito korištenje preparata koji hrane kožu izvana i dodataka prehrani koji je hrane iznutra.

Almagea® SUNLOVE SKIN+ nova je generacija dodataka prehrani s inovativnom formulacijom antioksidansa – vitamina E i selena – koji doprinose zaštiti stanica od oksidacijskog stresa. Osim toga, tu je i mješavina ulja sjemenki boreča, argana te ploda uljane palme koji su prirodno bogati vitaminom E i antioksidansima luteinom i koenzimom Q10. Svi ti sastojci sinergijski hrane kožu iznutra. Naposljetku, ovaj dodatak prehrani sadrži i astaksantin, koji pripada skupini karotenoida, a poznat je po svom izrazito jakom antioksidacijskom djelovanju, čak 11 puta jačem od beta karotena i 500 puta od vitamina E. Astaksantin je inače crveni pigment koji se prirodno nalazi u različitim živim organizmima u prirodi, a u okviru Almagea® SUNLOVE SKIN+ formule sadržan je onaj dobiven iz najboljeg prirodnog izvora – mikroalge Haematococcus pluvialis.

Almagea SUNLOVE SKIN+ bilo bi idealno početi koristiti tijekom proljetnih mjeseci kako biste spriječili i usporili starenje kože, pripremili kožu za sunce te ublažili negativne posljedice oksidacijskog stresa. No, njegovo djelovanje će biti učinkovito i ukoliko ga počnete piti s početkom vašeg godišnjeg odmora, s tom razlikom da biste isprva dozu trebali povećati na 2 kapsule dnevno.
Uz ovaj inovativan dodatak prehrani dio vaše putne prtljage treba obvezno biti i adekvatna krema sa zaštitnim faktorom.

Dermatolozi su složni u preporuci zaštitnog faktora (SPF) pa tako on mora biti najmanje 30, što omogućava kvalitetnu zaštitu od sunca, neovisno o vašoj puti i tipu kože. Imajte na umu da su kreme i losioni sa zaštitnim faktorom dizajnirani da vas štite otprilike 2 sata, i to ako niste u vodi. Ako ste u vodi onda se trajanje zaštite smanjuje na 20-ak minuta, kod vodootpornih formula na oko 40 minuta, a kod posebno jakih vodootpornih formula na otprilike 80 minuta. Posebno se preporučuju zaštitne kreme koje sadrže cink i titan, koji na koži blokiraju UVA i UVB zrake. Kad je riječ o zaštitnim kremama više je u pravilu bolje, što znači da jednostavno nanesete na kožu nešto više nego što mislite da je potrebno.

Premda je sunce potrebno za naše zdravlje, sunčanje u prekomjernim količinama svakako može biti štetno za našu kožu. Drugim riječima, treba imati u vidu da 20-ak minuta izlaganja suncu rješava sve ljudske dnevne potrebe za vitaminom D. Naposljetku, nakon izlaganja suncu preporučuje se korištenje losiona i sličnih sredstava za njegu kože, s naglaskom na one koji hidratiziraju kožu te su bogati aloe verom i biljkama poput gaveza, smilja, maslačka, kamilice, koprive i čička, koji smanjuju upalne procese i crvenilo.

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.