Inovativne usluge digitalnog bankarstva PBZ-a i Intesa Sanpaolo grupe

1-Predstavljene nove funkcionalnosti digitalnog bankarstva PBZ-a

Danas su predstavljene inovativne usluge digitalnog bankarstva Privredne banke Zagreb i Intesa Sanpaolo grupe, koje donose novu dimenziju iskustva poslovanja s bankom.

Privredna banka Zagreb usmjerena je na unaprjeđenje svojih usluga, kao i na razvoj novih i inovativnih proizvoda, te kontinuirano održava vodeću poziciju u primjeni novih tehnologija u bankarskom sektoru.

Kao predvodnik u inovativnim rješenjima bankarskog sektora u Hrvatskoj, PBZ je još 2000. godine uveo prvo internetsko bankarstvo PBZ365@NET. Od brojnih inovativnih rješenja izdvojit ćemo neka:

 • najsuvremeniji oblici plaćanja; plaćanje putem 2D bar koda, beskontaktno plaćanje, plaćanje virtualnom karticom integriranom u mobilni telefon uslugom PBZ Wave2Pay (bazirano na NFC tehnologiji)
 • trgovanje vrijednosnim papirima na ZSE-u preko internetskog/mobilnog bankarstva i usluge PBZ Investor
 • prva brza pozajmica preko internetskog/mobilnog bankarstva
 • inovativan način štednje automatskim uplatama na štedni račun e-Kasica i brojni drugi inovativni proizvodi i usluge.

Uspjeh Privredne banke Zagreb može se pripisati upravo inovacijama koje mijenjaju život i svakodnevicu klijenata. Najnoviji digitalni trendovi dio su svakodnevice klijenata te želimo da takvo iskustvo imaju i u poslovanju s bankom. Stoga smo razvili nove usluge digitalnog bankarstva koje donose novu dimenziju iskustva poslovanja s bankom, koje će biti dostupne do kraja godine.

Nove funkcionalnosti PBZ digitalnog bankarstva:

 • aplikacija prilagođena za korištenje slabovidnim osobama
 • brzi prikaz stanja računa (Fast balance) na Apple Watch-u i na mobilnim uređajima
 • #withSIGN – kvalificirani udaljeni elektronički potpis tzv. digitalni potpis
 • #withPAY– plaćanje direktno prema kontaktima u imeniku mobilnog uređaja unutar zajednice #withPAY (payments using phone number only)
 • “Pay favourites widget” – plaćanje odabranim primateljima
 • “Trusted accounts for payments” – opcija brzog plaćanja bez autorizacije plaćanja tzv. “pouzdani račun za plaćanja”
 • “push” notifikacije – mogućnost primanja notifikacija o promjenama po računima i proizvodima.
 • novi način prijave na mobilno bankarstvo otiskom prsta (touch ID), a na internetsko bankarstvo skeniranjem QR koda (smart login)
 • unaprijeđeni, grafički, prikazi detalja računa, kartica, kredita i štednje za bolje upravljanje financijama
 • #withSAVE (daily savings) – inovativan način štednje koji omogućuje da vaša štednja raste iz dana u dan (tzv. mala dnevna štednja), uplate i isplate dodirom prsta, ugovaranje i korištenje mobilnim bankarstvom
 • Scan & Pay – mogućnost plaćanja uplatnica koje nemaju 2D bar kod uz slikanje uplatnice i automatsko popunjavanje naloga za plaćanje, uz postojeću opciju plaćanja skeniranjem 2D bar koda
 • unaprijeđena funkcionalnost kupnje, prodaje i zamjene udjela u investicijskim fondovima te pregled investicijskog portfelja
 • grafički prikazi mjesečnih kretanja vrijednosti udjela u fondovima za lakše upravljanje svojim investicijama
 • mogućnost personalizacije prikaza
 • privlačna vizualna rješenja, grafički prikaz kretanja vaših financija.

Poseban gost nazočan na predstavljanju novih funkcionalnosti PBZ digitalnog bankarstva je Matteo Rizzi koji se aktivno bavi financijskom tehnologijom već više od 20 godina. Zna kako spojiti tradicionalno bankarstvo s novim ili disruptivnim (engl. disruptive) tehnologijama jer razumije oboje. On je osnivač stranice swiftcommunity.net te Innotribe Startup Challengea, a suosnivač je internetskih stranica Innotribe i www.FinTechStage.com. Tijekom triju uzastopnih godina (2014. – 2016.) Financial News nominirao je Mattea za jednog od „40 najutjecajnijih direktora u Europi na području financijske tehnologije“, a Bank Innovation imenovao ga je jednim od „30 inovatora koje je potrebno pratiti u njihovu oblikovanju industrije“ u 2014. godini.

Uz Mattea Rizzija, predstavljanju se pridružio i Nenad Bakić, hrvatski poduzetnik, investitor i filantrop, trenutno posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju, osnivač IRIM-a, vodeće tvrtke u uvođenju STEM edukacije u regiji. Matematičar obrazovanjem, ostvario je karijere u znanosti, digitalnim medijima, financijama i ljudskim resursima. Višestruki osnivač start-upova s nekoliko uspješnih primjera. Tvrtke, čiji je osnivač i vlasnik, tržišni su lideri u svojim područjima. Kao investitor u javna dionička društva, najpoznatiji je hrvatski aktivistički investitor posvećen dugoročnom ulaganju.

Pročitajte još vijesti!

metro

METRO proširio suradnju s AZRRI-jem i ponudu mesa boškarina

Mario Mihelj i Duje Kanajet kuhali za kolege i vlasnike zagrebačkih restorana U utorak 19. lipnja, METRO Cash &

Read More...
podravka

Održan Dan polja pšenice

Podravka planira otkupiti 40.000 tona pšenice Podravka je i ove godine obilježila početak žetve pšenice organizacijom stručnog skupa „Dan

Read More...
ford

Volkswagen AG i Ford istražuju mogućnost strateškog saveza

Volkswagen i Ford istražuju strateški savez u svrhu poboljšanja poslovanja, jačanja konkurentnosti i bolje usluge kupcima Volkswagen AG i

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake