Inspektori nisu uočili veće nepravilnosti u turističkim objektima

In Porezi / zakoni
inspektorat

Tijekom 142 koordinirana inspekcijska nadzora koja su zadnjih deset dana obavili sanitarni i turistički inspektori Državnog inspektorata u turističkim objektima, nisu uočene veće nepravilnosti, priopćeno je u petak iz Državnog inspektorata.

Inspektori su obišli hotele, kampove, luke nautičkog turizma, marine, ugostiteljske objekte i pružatelje usluga u turizmu koji posluju u sklopu tih objekata.

Od ukupnog broja nadziranih objekata najviše ih je obavljeno je u hotelima – 81, a u kampovima 41.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić istaknuo je kako je rezultat nadzora pokazao da ugostitelji spremno dočekuju domaće i strane goste, budući da kod većine nadziranih subjekata nisu zabilježene povrede propisa.

U 142 koordinirana nadzora zabilježena je 44 povreda propisa, a inspektori su se u 36 slučaja vodili načelom oportuniteta te naredili ispravak nepravilnosti koje su uglavnom otklonjene u trenutku nadzora. Najčešće povrede odnosile su se na manje neusklađenosti sa minimalnim uvjetima te manje nedostatke u nepridržavanju sanitarno-tehničkih i higijenskih uvjeta u navedenim objektima.

“Moramo biti zadovoljni što je broj povreda propisa značajno manji nego prošle godine. To je jasan pokazatelj da je novi način rada Državnog inspektorata dobro prihvaćen na terenu“ rekao je Mikulić i dodao kako “cilj nije kažnjavati nego potaknuti da se posluje u skladu sa zakonskim propisima”.

Koordinirani inspekcijski nadzori turističkih i sanitarnih inspektora nastavljaju se i tijekom kolovoza, a turistički inspektori u njima prvenstveno nadziru legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza propisanih uvjetima za vrstu i kategoriju objekta.

Sanitarni inspektori nadziru ispunjavanje zakonskih obveza iz područja sigurnosti hrane, vode, zaštite pučanstva od zaraznih bolesti i pridržavanje protuepidemioloških mjera i mjera socijalnog distanciranja u skladu s preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a kako bi se izbjegao rizik od zaraze od bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2. (H)

You may also read!

Jurica Lovrinčević

Lovrinčević: Bitno je graditi partnerske odnose

PEVEX d.d. (bivši PEVEC) prvi je hrvatski trgovački lanac na tržištu od 1990. godine. Kada je riječ o trgovini

Read More...
maric

Zadržavanje investicijskog rejtinga dobra vijest za Hrvatsku

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u subotu je dobrom vijesti za Hrvatsku ocijenio zadržavanje investicijskog kreditnog rejtinga

Read More...
wall

Wall Street pao treći tjedan zaredom, pale i europske burze

Na Wall Streetu su burzovni indeksi pali i prošloga tjedna, trećega zaredom, što je posljedica nastavka korekcije cijena dionica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.