Intesa Sanpaolo blago povećala dobit i prihod u 2022.

In Bankarstvo
PBZ

Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o blagom rastu dobiti i prihoda u 2022. godini, uz veće kamate, ali i rezervacije i otpise u Rusiji i Ukrajini.

Vlasnica Privredne banke Zagreb zaključila je prošlu godinu s neto dobiti od 4,35 milijardi eura, višom za četiri posto nego u 2021. Kada se isključe rezervacije i otpisi za Rusiju i Ukrajinu, iznosila je 5,4 milijarde eura i bila je viša za 31,4 posto.

Intesa napominje da je u drugoj polovini prošle godine smanjila izloženost Rusiji za 68 posto, odnosno za oko 2,5 milijarde eura.

Bančin operativni prihod porastao je lani 3,3 posto, na 21,47 milijardi eura.

Neto prihod od kamata bio je veći za petinu nego u 2021., poskočivši na 9,5 milijardi eura.

Neto prihod od naknada i provizija smanjio se pak za 6,4 posto, na 8,9 milijardi eura, pod pritiskom manjih provizija za aktivnosti upravljanja, savjetovanja i trgovine.

Neto prilagodba kredita porasla je za 10,7 posto, na 3,1 milijardu eura, uključujući 1,3 milijarde eura u Rusiji i Ukrajini.

Neto rezervacije i otpisi druge financijske imovine smanjeni su s 851 milijun eura u 2021. na 281 milijun eura u 2022.

Stopa adekvatnosti kapitala iznosila je na kraju prošle godine 13,5 posto i bila je viša za 1,1 postotni bod nego na kraju rujna. (H)

You may also read!

poljoprivreda

U proljetnu sjetvu s jeftinijim gnojivom, ali i padom cijena uroda

Ove ćemo godine imati jeftiniju proljetnu sjetvu nego lani, rekao je za Hinu član Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore

Read More...
sajam

Na Proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru više od 400 izlagača

Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji se ovog vikenda održava po 24. put u Gudovcu pored Bjelovara, bit će najveći

Read More...
vina

Hrvatski vinari predstavljaju se na najvećem sajmu vina ProWein u Düsseldorfu

Jedna od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina, vinarske opreme i alkoholnih pića u Europi i svijetu prilika je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design