Investicijski ciklus Imperial Riviere

In Iz zemlje
Valamar

Imperial Riviera je krajem 2019. godine započela do sada najveći investicijski ciklus u visini od 226,2 milijuna kuna. Najznačajnija investicija odnosi se na, prošle godine kupljeni, hotel Valamar Parentino (ex Zagreb) u destinaciji Poreč, koji je prve ovogodišnje goste primio proteklog vikenda.

Rekonstrukcijom i dogradnjom objekta, pored postojećih 230, izgrađeno je 99 novih smještajnih jedinica, tako da s 812 osnovnih ležajeva i pomoćne ležajeve, hotel može primiti više od 1.000 gostiju.

Većina planiranih ulaganja u Valamar Parentino Hotel u visini od 113 milijuna kuna, realizirana su u ovoj godini. Osim na smještaj, investicija se odnosi i na razvoj ostalih usluga. Maro sadržaji upotpunjeni su novim igralištem, proširen je bazenski kompleks koji uključuje relax pool za odrasle i dječji bazen, sunčalište sa novim bazenom od 200 m² te dva tobogana koji se spuštaju sa krova zgrade. Izgrađen je novi Oliva Grill Snack Bar te je proširen kapacitet glavnog restorana sa izvanrednim pogledom na more. Izgrađena je i pozornica za večernje programe, nova trafo stanica, nove šetnice i povećan je kapacitet parkirališta. Hotel će u sezoni zapošljavati oko 140 zaposlenika, a sa svojom ponudom i sadržajima prvenstveno je namijenjen obiteljima s djecom.

Druga najveća investicija Imperial Riviere odnosi se na destinaciju Makarska – drugu fazu preuređenja i repozicioniranja Valamar Meteor Hotela. Nakon prošlogodišnjeg uređenja 112 smještajnih jedinica, ovogodišnja investicija obuhvaća preuređenje preostalih 166 smještajnih jedinica, zone recepcije i lobija, izgradnju novog kompleksa vanjskih bazena, preuređenje zone unutarnjeg bazena i spa, implementacija Maro koncepta animacije, preuređenje zone sa dvoranom za sastanke te preuređenje ulaza i prilaza. Privremena obustava gradilišta od 25. ožujka koja je trajala otprilike mjesec dana je onemogućila pravovremeni završetak investicije i stavljanje hotela u funkciju, tako da će se radovi na preostalih 25% investicije nastaviti nakon turističke sezone.

U sklopu Valamar Meteor Hotela, uz samu šetnicu i plažu realizirana je investicija u novi objekt s ugostiteljskom ponudom, pod nazivom Trattoria La Pentola, koja je protekli tjedan počela sa radom. Ova investicija Imperial Riviere vrijedna je 4,7 milijuna kuna i u visokoj sezoni zapošljavat će oko 20 djelatnika. Novi ugostiteljski objekt raspolaže s oko 100 vanjskih sjedećih mjesta te 80 unutarnjih. Ovo je već četvrti La Pentola restoran u Hrvatskoj, brendiran u skladu s Valamarovim standardima, i prvi takav izvan Istre. Trattoria La Pentola spoj je mediteranskih okusa i talijanske kuhinje, a u svakodnevnoj ponudi nalazi se niz specijaliteta poput domaće tjestenine, pizze, morskih specijaliteta i mesnih delicija s roštilja.

U destinaciji Rab u Padova Premium Camping Resortu realizirana je treća faza investicijskog ciklusa u iznosu od 20,7 milijuna kuna, tako da ukupna ulaganja u ovaj kamp u sve tri faze tijekom zadnje tri godine iznose više od 60 milijuna kuna. Ove godine uređene su nove zone sa 55 novih luksuznih mobilnih kućica, a jedna zona je preuređena u zonu sa premium kamp parcelama i kompletnom infrastrukturom. Uređen je centralni parking, izgrađeno je multifunkcionalno sportsko igralište te je izvedena rekonstrukcija i dogradnja centralnog sanitarnog čvora uz dodatno hortikulturalno uređenje kampa, a sve prema premium camping standardima.

U San Marino Camping Resortu uređena je nova zona za smještaj 20 mobilnih kućica, a realizirani su i drugi manji investicijski projekti po objektima.

„Ovo je specifična godina za hrvatski turizam, a posebno za započete investicije, tako da svaki novi realizirani projekt u turizmu ove godine ima posebnu vrijednost. Zbog izvanrednih okolnosti morali smo privremeno obustaviti radove na svim investicijama, ali nismo odustali i uspjeli smo realizirati čak 90% naših planiranih ulagačkih aktivnosti. Sve ove investicije daju dodanu vrijednost turističkoj ponudi objekata Imperial Riviere, u sve tri destinacije“, ističe Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

You may also read!

oira

Alati OiRA mogu pomoći u procjeni rizika u uredskom radu i administraciji

Rad u uredu (uključivo i rad od kuće) može se činiti manje rizičnim jer ne uključuje opasne strojeve ili

Read More...
1-Nove Ledo King čaše od 450 ml

Neodoljiva poslastica iz Leda koja će ugrijati hladne zimske večeri

Naklon novom „kralju među sladoledima“ - nove King čaše od 450 ml. Već punih 25 godina King sladoledi predstavljaju sinonim

Read More...
FAO

Cijene hrane u studenome blizu najviše razine u šest godina

Cijene hrane snažno su porasle u studenome, približivši se najvišoj razini u šest godina, potaknute "nevjerojatnim" poskupljenjem biljnih ulja,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.