Ivanka Pole, radnica na kiosku Tiska Najradnik Hrvatske 2020.

In Karijere
-ivanka-pole

Dobitnica ovogodišnje Nagrade dr. Dražen Glavaš, u sklopu projekta Mali svjetionik za velike ljude, je Ivanka Pole, radnica na kiosku Tiska u Studentskome gradu u Zagrebu, ujedno i članica Sindikata trgovine Hrvatske. Ivanki je pripala novčana nagrada i titula Najradnik Hrvatske 2020.

Tražio se radnik, vrijedan čovjek koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela rada i poštenja, odgovornosti, iskrenosti, te tako ostvaruje dodanu vrijednost za klijente poduzeća u kojemu radi, a unutar poduzeća širi pozitivnu energiju i brine za svoje kolege, kako nadređene, tako i podređene. Ivanka uistinu ispunjava sve kriterije. Prepoznali su to i kupci i kolege i nadređeni, koji su je i prijavili za nagradu. Žena „puca“ od pozitive.

Unatoč životnim nedaćama, ona se ne da. Svoj posao voli, jer, kako kaže, da ga ne voli ne bi mogla izdržati sve ono što on nosi sa sobom. Nikada ga ne bi mijenjala. Dobivala je ponude da prijeđe raditi u drugu tvrtku, ali ne želi. Na nekim bi radnim mjestima vjerojatno dobivala i duplo veću plaću od sadašnje, ali, kako ističe, sada radi za jednoga radnika, a mnoge kolegice za duplu plaću rade posao dvaju radnika. Na svojem radnome mjestu cijeni korektnu i profesionalnu radnu atmosferu i međuljudske odnose.

– Svoj posao moraš odraditi, poštovati kolegu/icu, radno mjesto mora biti uredno i složeno kako nadređeni kaže, ali bez vikanja i napetosti. Sve se rješava normalnim ljudskim razgovorom. U suprotnome stradava obitelj, napominje Ivanka.

Na istome kiosku radi već 17 godina i od prvoga je dana članica STH. Na sve negativne komentare o članstvu u sindikatu odgovara: A što da nema sindikata? Kako bismo onda živjeli?

Da se može vratiti nekoliko desetljeća unatrag ponovno bi izabrala rad na kiosku. Prisjećajući se djetinjstva u Tovarniku govori nam o kiosku nekadašnjeg Vjesnika i gospođi koja je tamo radila. Kao mala curica, prvi-drugi razred osnovne škole, tri puta dnevno bi dolazila kod nje. Ona ju je uvela u kiosk i osjećaj ushićenja koji je osjetila taj prvi put u životu kada je vidjela toliko novina na jednome mjestu, žvaka, bombona… osjeća i dan – danas.

Ivanka kaže kako nikada nije umorna. Nikada je ništa ne boli. Uvijek je raspoložena za razgovor. Tako je bilo i s nama, redakcijom Sindikalne akcije. Dogovorili smo razgovor oko 17 sati. Do tada je došla s posla, skuhala i oprala. Ispalo je da nam je Ivanka ustupila dio „svojeg vremena“, jer od 17 do 19 ima vrijeme samo za sebe. Tada je nitko ne dira. Pije kavu i uživa. Hvala joj na tome. I kada se sretnemo, mi plaćamo kavu!

Tekst je to o najradnici Hrvatske 2020., našoj Ivanki, objavljen u najnovijem, prosinačkom dvobroju glasila SSSH Sindikalna akcija.

You may also read!

turizam

Povećan interes za Hrvatskom na sajmu za luksuzni turizam ILTM

Amerikanci, Australci i Britanci najviše zainteresirani. Stories - grupacija jedinstvenih luksuznih hotela sudjelovala je u studenom i prosincu prošle godine

Read More...
Wall-Street

Wall Street prošloga tjedna porastao, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle jer ulagači očekuju nove poticajne mjere, dok se na europskim

Read More...
nekretnine

Zagreb po čistoći turističkog smještaja među prve tri europske metropole

Zagreb je po čistoći turističkog smještaja među prve tri europske metropole po ocjenama korisnika globalnih rezervacijskih smještajnih platformi Booking.coma,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.