Ivica Perak na zagrebačkoj vinskoj sceni

In Brandovi
Vinski razgovori

Perak je došao sa svojim vinima u restoran Kalelarga pred novinare, vinske stručnjake i trgovce vinima. Ivica Perak postao je glavni enolog Kutjeva d.d. nakon što je zamijenio Vladu Krauthakera 1992. godine te ostao na tome mjestu do 2012., a onda odlučio proizvoditi vlastita vina.

Uz postojeće vinograde na površini od pet hektara svake je godine zasadio nove površine, tako da sada ima 12 hektara. Na kutjevačkim položajima Mitrovac, Lukač i Venje. Već prva samostalna berba graševine iz 2011. nagrađena je srebrnom medaljom na Decanteru 2012.

Od tada je ta vinarija osvojila desetke zlatnih, velikih zlatnih i šampionskih titula na svim izložbama vina: Kutjevo, Županijsko ocjenjivanje Vino-kap, Gast Split, na ocjenjivanju graševinu 2015. u Mariboru, BonaVita Trnava i na drugim mjestima.

Na ovom prednovogodišnjem predstavljanju najprije se premijerno kušalo pjenušac, a zatim graševina vrhunska Mitrovac 2017., vrhunska graševina 2017., sauvignon.,blanc vrhunski 2017., chardonnay vrhunski 2017., rose 2017., cuvée (crna mješavina Zweigelta, syraha i cabernet sauvignona), merlot vrhunski 2016. te graševina berba 2015.

Dobrog vina i kulena, pa se uz vina uživalo i u slavonskim specijalitetima kao što su kulen, kobasice, krvavice i čvarci ali i u drugoj hrani. Vinska događanja pred Božić i Novu godinu su svakodnevna i to ne samo u Zagrebu. Neka od njih su istodobna kao na primjer međimurski pjenušci Sibon, vina Meneghetti, graševina Vezak, vina Belje na Adventu, portugisci u Esplanadi još mnogo “vinskih priča”.

piše: Tomislav Radić

You may also read!

1-Ministar Tomo Medved i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali sporazum o poticanju poduzetništva branitelja

SURADNJA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I HPB-a: PROGRAM RAZVOJA PODUZETNIŠTVA ZA BRANITELJE Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali su

Read More...
Europa Donna Hrvatska

Na dm ženskoj utrci prikupljeno više od 220 tisuća kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska

U srijedu, 17. srpnja dm je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 223.568,16

Read More...
Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska i ove je godine dodijeljen certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.