Izvanredna skupština Ine u prosincu odlučuje o hrvatskim članovima NO

In Tvrtke i tržišta
ina

Uprava Ine u srijedu je objavila dopunu dnevnog reda izvanredne skupštine sazvane za 17. prosinca, na kojoj će dioničari odlučivati i o prijedlogu odluke o izboru Damira Mikuljana, Luke Burilovića i Damira Vanđelića za članove Nadzornog odbora (NO) na mandat od šest mjeseci.

Kako je priopćeno iz Ine, na skupštini će dioničari odlučivati o hrvatskim članovima NO temeljem zahtjeva Republike Hrvatske, koja je dioničar u Ini sa 44,84 posto udjela u temeljnom kapitalu te kompanije.

Kako se pojašnjava u prijedlogu, mandat članova Nadzornog odbora ističe 18. prosinca, a predlaže se da Mikuljan, Burilović i Vanđelić budu izabrani na mandat od šest mjeseci od dana donošenja odluke.

Vanđelić, koji je predsjednik NO, i Burilović u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016. godine, a Mikuljan od lipnja 2017. godine,

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika.

Predstavnici MOL-a u Nadzornom odboru u prosincu lani izabrani su na mandat od četiri godine. To su József Molnár, László Uzsoki, Zsuzsanna Ortutay, Gabriel Szabó i Domokos Szollár. Mađarski MOL u Ini ima 49,08 posto dionica.

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić.

Inače, na izvanrednoj skupštini Ine dioničari će odlučivati od dopunama poslovanja i izmjenama i dopunama Statuta. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze oštro pale zbog nove varijante koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale jer je sklonost ulagača rizičnijim investicijama splasnula nakon što

Read More...
zadar

U Zadru predstavljen projekt Doline za digitalne nomade

U Zadru je u petak predstavljen projekt prve Doline za digitalne nomade u Hrvatskoj, osmislili su ga Mario Mrkša

Read More...
kuna

Snažan rast BDP-a u trećem tromjesečju diže prognoze za cijelu 2021.

Rast BDP-a u trećem tromjesečju za snažnih 15,8 posto potaknuo je analitičare RBA da svoju trenutnu prognozu ukupnog rasta

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.