Izvoz u Mađarsku porastao za 25 posto

In Izvoz
madjari

Predsjednik HGK Luka Burilović primio je u nastupni posjet Nj. E. Csabu Demcsáka, veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj. Na sastanku se raspravljalo o bilateralnim odnosima te mogućnostima unaprjeđenja suradnje na gospodarskom području.

Predsjednik Burilović je istaknuo da Hrvatska i Mađarska imaju dobre gospodarske odnose te se robna razmjena dviju zemalja kreće oko 2,5 milijarde eura, a čak je u periodu prvih šest mjeseci 2020. godine ostvareno povećanje hrvatskog izvoza od 25 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

„Nadamo se nastavku ovoga pozitivnog trenda, čemu u prilog ide trenutno održavanje virtualnih poslovnih razgovora hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika kroz projekt HGK Go Global Go Virtual, koji je u svom trećem ciklusu usmjeren na zemlje Višegradske skupine,“ naglasio je predsjednik Burilović.

Veleposlanik Demcsák je naveo da prostora za poboljšanje odnosa svakako ima, posebice u području industrija visoke dodane vrijednosti i znanosti, a kao preduvjet tome, moramo unaprijediti i našu prometnu povezanost, što otvara prostor za nove zajedničke projekte dviju zemalja koje bi se mogli financirati i iz sredstava EU.

You may also read!

tesla

Uskoro kreće međunarodni kamp za mlade: „Tesline inovacije – svjetske inspiracije”

Cilj projekta “Tesla i mi – TIM” međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom pod sloganom „Tesline

Read More...
porec

Jadran je ozbiljno ugrožen, ali inovacije bi mogle pomoći u njegovoj zaštiti

Na Međunarodnom inovacijskom samitu koji se u sklopu projekta Innovamare održava online od 28. do 30. listopada svjetski priznati

Read More...
Prodavaonica dm-a

dm nagradio djelatnike za rad u izvanrednim okolnostima

U znak zahvalnosti za iznimno velik trud i angažman u zahtjevnim i nepredvidivim uvjetima koji su posljedica epidemije koronavirusa,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.