Izvršni direktor Infosysa neočekivano podnio ostavku

infosys

Izvršni direktor indijskog diva u sektoru informatičkih usluga Infosysa Vishal Sikka neočekivano je podnio ostavku, navodeći kao razlog niz prepreka koje su proteklih mjeseci skretale pozornost s ključnih poslovnih pitanja, signalizirajući sukob s utemeljiteljima oko poslovne strategije.

Sikka je u Infosys došao 2014. godine iz njemačkog SAP-a kako bi osigurao zaokret u poslovanju. Znatno se razlikovao od prethodnika budući da nije bio iz krugova osnivača niti je provodio većinu vremena u SAD-u gdje Infosys inače ostvaruje većinu prihoda.

Postavio je ambiciozan cilj prema kojem je Infosys od 2020. godine trebao ostvarivati godišnje prihode od 20 milijardi dolara. Njegovo ostvarenje zasigurno će otežati slabiji priljev novih narudžbi zapadnih klijenata za cijeli indijski sektor informatičkih usluga, vrijedan ukupno 150 milijardi dolara.

Kočnica će biti i promjena viznog režima u SAD-u.

“Sikka je pokušavao unijeti promjene u naše poslovanje”, tumačio je u razgovoru za Reuters neimenovani inženjer indijske kompanije. “Pokušavao je pretvoriti Infosys u kompaniju čija će glavna pokretačka snaga biti inovacije a ne pružanje komercijalnih usluga, po čemu smo dosada bili poznati”, precizirao je.

Sikka pak ostavku obrazlaže “lažnim, neutemeljenim i zlonamjernim napadima, koji su sve više poprimali osobni karakter”.

Ti su napadi skretali pozornost s ključnog cilja kreiranja vrijednosti i stvorili neodrživu atmosferu, upozorio je. Blokirali su “pozitivne promjene”, ustvrdio je čelnik indijske kompanije u ostavci.

Privremeno bi dužnost izvršnog direktora Infosysa trebao preuzeti poslovni direktor U.B. Pravin Rao, izvijestili su iz indijske kompanije, dodajući da bi novi stalni izvršni direktor trebao biti imenovan najkasnije krajem ožujka iduće godine.

Infosys je od ove godine prisutan i u Hrvatskoj gdje su u Karlovcu otvorili ured za inženjerske usluge u sklopu širenja poslovanja u istočnoj Europi. (H)

Pročitajte još vijesti!

Goran Vrucinic_Olaf Koch

Predsjednik Uprave METRO-a Olaf Koch posjetio Hrvatsku

Digitalizacija i dostava temelji razvoja HoReCa sektora Olaf Koch, predsjednik Uprave tvrtke METRO AG koja posluje u 35 zemalja,

Read More...
maric

Hrvatski bankarski sustav je stabilan i održiv

Hrvatski bankarski sustav je iznimno stabilan i likvidan, a izmjenama poreznih zakona vlada je dala bankama poticaj da aktivnije

Read More...
megaframe

Svaka 7. osoba u EU je nezavisni profesionalac

Europski forum nezavisnih profesionalaca (EFIP) objavio je ospežno istraživanje o porastu broja nezavisnih stručnjaka – freelancera unutar Europske unije.

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja