Izvršni direktor Infosysa neočekivano podnio ostavku

infosys

Izvršni direktor indijskog diva u sektoru informatičkih usluga Infosysa Vishal Sikka neočekivano je podnio ostavku, navodeći kao razlog niz prepreka koje su proteklih mjeseci skretale pozornost s ključnih poslovnih pitanja, signalizirajući sukob s utemeljiteljima oko poslovne strategije.

Sikka je u Infosys došao 2014. godine iz njemačkog SAP-a kako bi osigurao zaokret u poslovanju. Znatno se razlikovao od prethodnika budući da nije bio iz krugova osnivača niti je provodio većinu vremena u SAD-u gdje Infosys inače ostvaruje većinu prihoda.

Postavio je ambiciozan cilj prema kojem je Infosys od 2020. godine trebao ostvarivati godišnje prihode od 20 milijardi dolara. Njegovo ostvarenje zasigurno će otežati slabiji priljev novih narudžbi zapadnih klijenata za cijeli indijski sektor informatičkih usluga, vrijedan ukupno 150 milijardi dolara.

Kočnica će biti i promjena viznog režima u SAD-u.

“Sikka je pokušavao unijeti promjene u naše poslovanje”, tumačio je u razgovoru za Reuters neimenovani inženjer indijske kompanije. “Pokušavao je pretvoriti Infosys u kompaniju čija će glavna pokretačka snaga biti inovacije a ne pružanje komercijalnih usluga, po čemu smo dosada bili poznati”, precizirao je.

Sikka pak ostavku obrazlaže “lažnim, neutemeljenim i zlonamjernim napadima, koji su sve više poprimali osobni karakter”.

Ti su napadi skretali pozornost s ključnog cilja kreiranja vrijednosti i stvorili neodrživu atmosferu, upozorio je. Blokirali su “pozitivne promjene”, ustvrdio je čelnik indijske kompanije u ostavci.

Privremeno bi dužnost izvršnog direktora Infosysa trebao preuzeti poslovni direktor U.B. Pravin Rao, izvijestili su iz indijske kompanije, dodajući da bi novi stalni izvršni direktor trebao biti imenovan najkasnije krajem ožujka iduće godine.

Infosys je od ove godine prisutan i u Hrvatskoj gdje su u Karlovcu otvorili ured za inženjerske usluge u sklopu širenja poslovanja u istočnoj Europi. (H)

Pročitajte još vijesti!

metro

METRO proširio suradnju s AZRRI-jem i ponudu mesa boškarina

Mario Mihelj i Duje Kanajet kuhali za kolege i vlasnike zagrebačkih restorana U utorak 19. lipnja, METRO Cash &

Read More...
podravka

Održan Dan polja pšenice

Podravka planira otkupiti 40.000 tona pšenice Podravka je i ove godine obilježila početak žetve pšenice organizacijom stručnog skupa „Dan

Read More...
ford

Volkswagen AG i Ford istražuju mogućnost strateškog saveza

Volkswagen i Ford istražuju strateški savez u svrhu poboljšanja poslovanja, jačanja konkurentnosti i bolje usluge kupcima Volkswagen AG i

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake