Na Jadranskom sajmu u Budvi otvorena otvorene tri sajamske manifeastacije

In Sajmovi i izložbe
budva

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas su svečano otvorene tri sajamske manifeastacije, i to 39. Sajam građevinarstva, 12. Sajam vode, vodovodi i sanitarne tehnologije i 5. Sajam energetike.

Nakon svečanog otvaranja, sajamske hale obišao je ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip sa svojim suradnicima, kao i predstavnici Privredne komore Crne Gore, koji su tradicionalni partneri i učesnici sajamskih manifestacija.

Na samom svečanom otvaranju, direktor Jadranskog sajma doc.dr. Rajko Bujković izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da će ovo društvo sljedeće godine u ovo vrijeme obilježiti respektabilan jubilej – 50 godina uspješnog rada.

“Dakle, daleke 1968. godine, naše sajamske hale sagrađene su u rekordnom roku od 40 dana. Nažalost, plan nije do kraja realiziran, jer tada planirana centralna hala, površine 400 m2 pod jednim krovom, nije sagrađena, ali želim vjerovati i nadati se da će naredna 2018. godina označiti početak radova suvremenog kongresno – sajamskog centra ovdje u Budvi.

Ovogodišnje sajamske manifestacije okupile su 118 direktnih ali, želimo naglasiti, i indirektnih izlagača. Upravo, specifičnost tržišta Crne Gore je da se dominantno pojavljuje značajan broj indirektnih učesnika.

budvaČinjenica je da ove godine u strukturi izlagača na Sajmu više od 60% onih koji dolaze iz inozemstva, i to je prilika za kompanije koje posluju u Crnoj Gori da dodatno internacionaliraju svoje poslovanje i stupaju u složenije oblike poslovne suradnje sa inozemstvom, i to na poslovima zajedničke proizvodnje i zajedničkog nastupa na trećim tržištima” – kazao je Bujković.

Svim izlagačima poželio je poslovni uspjeh, i da u okviru sajamskih manifestacija, prepoznaju, zabilježe i, naravno, započnu nove aktivnosti i nove poslovne poduhvate.

Aktualne sajamske manifestacije svečano je otvorila ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma, iz Direktorata za građevinarstvo, Rina Ivančević, koja je tom prilikom kazala:

“Poznato je da je gradevinarstvo široka inženjerska disciplina planiranja, projektiranja, građenja, održavanja i upravljanja koja uz sebe vezuje veliki dio ostatka privrede, i kao takva predstavlja značajan dio ekonomije svake države, a svakako i Crne Gore.

Iz tog razloga Vlada Crne Gore ima za cilj unapređenje poslovnog ambijenta i stvaranja boljih uslova za investiciona ulaganja”.

Predočavajući podatke o broju izdanih građevinskih dozvola, kako od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma, tako i od strane lokalnih uprava, Ivančević je konstatirala da se može zaključiti da postoji sve veća zainteresiranost domaćih i stranih investitora i da napori Vlade Crne Gore za unapređenje poslovnog ambijenta idu u pravom smjeru.

“Primjera radi, Ministarstvo je u 2016. godini, do ovog perioda izdalo 56 građevinskih dozvola za hotele, turistička naselja, male hidroelektrane, infrastrukturne i druge objekte s ukupnim predračunskim vrijednostima investicija od 410.890.585 €, dok je ove godine taj broj znatno povećan. Do sada je izdana 81 građevinska dozvola s ukupnim predračunskim vrijednostima investicija od 742.484.608,00 €” – navela je Ivančević.

Kada je riječ o lokalnim upravama, iznijela je podatak da su ukupno za prvih 6 mjeseci prošle godine izdane 483 građevinske dozvole, dok je za prvih 6 mjeseci ove godine izdano ukupno 546, od čega najveći broj u Podgorici, Kotoru i Budvi.

Proglašavajaući Sajam otvorenim, Ivančević je izrazila nadu da će tokom ova četiri sajamska dana svi ponijeti najljepše impresije, kao i da ćе suradnja među privrednicima u ovoj oblasti biti dodatno proširena i osnažena.

You may also read!

SEECEL

SEECEL postaje Centar za razvoj novih tehnologija

Nakon uspješno dovršenog postupka javne nabave, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta danas je potpisan ugovor o dovršetku izgradnje

Read More...
Jadran

U crikveničkom Jadranu d.d. svakom zaposleniku isplaćen stimulativni dodatak na plaću

U crikveničkom Jadranu d.d. svakom zaposleniku isplaćen je stimulativni dodatak na plaću po tisuću kuna neto za lipanj i

Read More...
porez

Dvostruko oporezivanje trn u oku hrvatske gaming industrije

HGK šestu godinu zaredom organizira nastup hrvatske industrije računalnih igara na sajmu Gamescom, najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave, koji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.