Na Jadranskom sajmu svečano otvorene tri sajamske manifeastacije

In Sajmovi i izložbe
bujkovic

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas su svečano otvorene tri sajamske manifeastacije, i to 39. Sajam građevinarstva, 12. Sajam voda, vodovoda i sanitarnih tehnologija i 5. Sajam energetike.

Nakon svečanog otvaranja, sajamske hale obišao je ambasador Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip sa svojim suradnicima, kao i predstavnici Privredne komore Crne Gore, koji su tradicionalni partneri i učesnici sajamskih manifestacija.

Na samom svečanom otvaranju, direktor Jadranskog sajma doc.dr. Rajko Bujković izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da će ovo akcionarsko društvo sljedeće godine u ovo vrijeme obilježiti respektabilan jubilej – 50 godina uspješnog rada.

„Dakle, daleke 1968. godine, naše sajamske hale sagrađene su u rekordnom roku od 40 dana. Na žalost, plan nije do kraja realiziran, jer tada planirana centralna hala, površine 400m2 pod jednim krovom, nije sagrađena, ali želim vjerovati i nadati se da će naredna 2018. godina označiti početak radova suvremenog kongresno-sajamskog cetra ovdje u Budvi. Ovogodišnje sajamske manifestacije okupile su 118 direktnih ali, želimo naglasiti, i indirektnih izlagača. Upravo specifičnost tržišta Crne Gore je da se dominantno pojavljuje značajan broj indirektnih učesnika. Činjenica je da je ove godine u strukturi izlagača na Sajmu više od 60% onih koji dolaze iz inozemstva i to je prilika za kompanije koje posluju u Crnoj Gori da dodatno internacionaliziraju svoje poslovanje i stupaju u složenije oblike poslovne suradnje s inozemstvom i to na poslovima zajedničke proizvodnje i zajedničkog nastupa na trećim tržištima” – kazao je Bujković.

rina
Rina Ivančević

Svim izlagačima poželio je poslovni uspjeh i da u okviru sajamskih manifestacija prepoznaju, zabilježe i započnu nove aktivnosti i nove poslovne poduhvate. Aktualne sajamske manifestacije svečano je otvorila, ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma, iz Direktorata za građevinarstvo, Rina Ivančević, koja je tom prilikom kazala: „Poznato je da je građevinarstvo široka inženjerska disciplina planiranja, projektiranja, građenja, održavanja i upravljanja koja uz sebe vezuje veliki dio ostatka privrede i kao takva predstavlja značajan dio ekonomije svake države, a svakako i Crne Gore. Iz tog razloga Vlada Crne Gore ima za cilj unapređenje poslovnog ambijenta i stvaranja boljih uvjeta za investicijska ulaganja”.

Predočavajući podatke o broju izdanih građevinskih dozvola, kako od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma, tako i od strane lokalnih uprava, Ivančević je konstatirala da se može zaključiti da postoji sve veći interes domaćih i stranih investitora i da napori Vlade Crne Gore za unapređenje poslovnog ambijenta idu u pravom smjeru.

„Primjera radi, Ministarstvo je u 2016. godini, do ovog perioda izdalo 56 građevinskih dozvola za hotele, turistička naselja, male hidroelektrane, infrastrukturne i druge objekte sa ukupnim predračunskim vrijednostima investicija od 410.890.585 €, dok je ove godine taj broj znatno povećan. Do sada je izdata 81 građevinska dozvola sa ukupnim predračunskim vrijednostima investicija od 742.484.608,00 €” – navela je Ivančević.

Kad je riječ o lokalnim upravama, iznijela je podatak da su se ukupno za prvih 6 mjeseci prošle godine izdale 483 građevinske dozvole, dok je za prvih 6 mjeseci ove godine izdato ukupno 546, od čega najveći broj u Podgorici, Kotoru i Budvi. Proglašavajaući Sajam otvorenim, Ivančević je izrazila nadu da će tokom ova četiri sajamska dana svi ponijeti najljepše impresije, kao i da ćе suradnja među privrednicima u ovoj oblasti biti dodatno proširena i osnažena.

You may also read!

Osječajnik

Osječajnik u Supercaffeu nezaobilazno mjesto zagrebačkog Adventa

Franck je na terasi zagrebačkog kafića Story Supercaffé uz božićnu čajanku predstavio još jednu atraktivnu lokaciju ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa

Read More...
dm

Tisuće građana podržalo dm-ovu donaciju namijenjenu za istraživanje raka prostate

U utorak, 11. prosinca dm je predao donaciju od 64.700 kuna Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate. Donaciju

Read More...
agrokor

Agrokor – Realizirano gotovo 20 milijardi kuna prihoda i 1,7 milijardi kuna EBITDA

Objavljeno je 20. mjesečno izvješće o poslovanju 16 kompanija iz tri poslovna segmenta Agrokora - Maloprodaje i veleprodaje, Prehrane

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.