Na Jadranskom sajmu svečano otvorene tri sajamske manifeastacije

In Sajmovi i izložbe
bujkovic

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas su svečano otvorene tri sajamske manifeastacije, i to 39. Sajam građevinarstva, 12. Sajam voda, vodovoda i sanitarnih tehnologija i 5. Sajam energetike.

Nakon svečanog otvaranja, sajamske hale obišao je ambasador Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip sa svojim suradnicima, kao i predstavnici Privredne komore Crne Gore, koji su tradicionalni partneri i učesnici sajamskih manifestacija.

Na samom svečanom otvaranju, direktor Jadranskog sajma doc.dr. Rajko Bujković izrazio je posebno zadovoljstvo činjenicom da će ovo akcionarsko društvo sljedeće godine u ovo vrijeme obilježiti respektabilan jubilej – 50 godina uspješnog rada.

„Dakle, daleke 1968. godine, naše sajamske hale sagrađene su u rekordnom roku od 40 dana. Na žalost, plan nije do kraja realiziran, jer tada planirana centralna hala, površine 400m2 pod jednim krovom, nije sagrađena, ali želim vjerovati i nadati se da će naredna 2018. godina označiti početak radova suvremenog kongresno-sajamskog cetra ovdje u Budvi. Ovogodišnje sajamske manifestacije okupile su 118 direktnih ali, želimo naglasiti, i indirektnih izlagača. Upravo specifičnost tržišta Crne Gore je da se dominantno pojavljuje značajan broj indirektnih učesnika. Činjenica je da je ove godine u strukturi izlagača na Sajmu više od 60% onih koji dolaze iz inozemstva i to je prilika za kompanije koje posluju u Crnoj Gori da dodatno internacionaliziraju svoje poslovanje i stupaju u složenije oblike poslovne suradnje s inozemstvom i to na poslovima zajedničke proizvodnje i zajedničkog nastupa na trećim tržištima” – kazao je Bujković.

rina
Rina Ivančević

Svim izlagačima poželio je poslovni uspjeh i da u okviru sajamskih manifestacija prepoznaju, zabilježe i započnu nove aktivnosti i nove poslovne poduhvate. Aktualne sajamske manifestacije svečano je otvorila, ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma, iz Direktorata za građevinarstvo, Rina Ivančević, koja je tom prilikom kazala: „Poznato je da je građevinarstvo široka inženjerska disciplina planiranja, projektiranja, građenja, održavanja i upravljanja koja uz sebe vezuje veliki dio ostatka privrede i kao takva predstavlja značajan dio ekonomije svake države, a svakako i Crne Gore. Iz tog razloga Vlada Crne Gore ima za cilj unapređenje poslovnog ambijenta i stvaranja boljih uvjeta za investicijska ulaganja”.

Predočavajući podatke o broju izdanih građevinskih dozvola, kako od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma, tako i od strane lokalnih uprava, Ivančević je konstatirala da se može zaključiti da postoji sve veći interes domaćih i stranih investitora i da napori Vlade Crne Gore za unapređenje poslovnog ambijenta idu u pravom smjeru.

„Primjera radi, Ministarstvo je u 2016. godini, do ovog perioda izdalo 56 građevinskih dozvola za hotele, turistička naselja, male hidroelektrane, infrastrukturne i druge objekte sa ukupnim predračunskim vrijednostima investicija od 410.890.585 €, dok je ove godine taj broj znatno povećan. Do sada je izdata 81 građevinska dozvola sa ukupnim predračunskim vrijednostima investicija od 742.484.608,00 €” – navela je Ivančević.

Kad je riječ o lokalnim upravama, iznijela je podatak da su se ukupno za prvih 6 mjeseci prošle godine izdale 483 građevinske dozvole, dok je za prvih 6 mjeseci ove godine izdato ukupno 546, od čega najveći broj u Podgorici, Kotoru i Budvi. Proglašavajaući Sajam otvorenim, Ivančević je izrazila nadu da će tokom ova četiri sajamska dana svi ponijeti najljepše impresije, kao i da ćе suradnja među privrednicima u ovoj oblasti biti dodatno proširena i osnažena.

You may also read!

EXPO TROPHY

Na Jadranskom sajmu dodijeljene nagrade EXPO TROPHY

AD Jadranski sajam u cilju podsticanja tržišnog komuniciranja, edukacije potrošača, marketinškog i propagandnog prezentiranja proizvoda, dodjeljuje najuspješnijim izlagačima priznanje

Read More...
the world bank

Svjetska banka nastavlja pružati pomoć u unaprjeđenju hrvatskog sustava zemljišne administracije

Ministar financija, Nj. E. Zdravko Marić i direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku gđa. Elisabetta Capannelli, su potpisali Ugovor

Read More...
slavonija

Za razvojne projekte na području Slavonije, Baranje i Srijema 105 milijuna kuna

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Adrovićem i županom Vukovarsko-srijemske županije Božom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.