Jastrebarsko, kao turističku destinacija, u 2019. godini bila je iznimno uspješna

In Novi turistički kapaciteti
princes

Za Jastrebarsko, kao turističku destinaciju, 2019. godina bila je iznimno uspješna – biti u društvu tri grada u Zagrebačkoj županiji koji su ostvarili najveći broj noćenja i dolazaka veliki je uspjeh, ali dodatno je još i veći kada uz taj uspjeh stoji i činjenica da Jaska ima najveći postotak rasta broja noćenja i dolaska. Naime, Jastrebarsko je broj dolazaka, u odnosu na 2018. godinu, povećalo za čak 60%, dok su ostvarena noćenja porasla za 35%

Naime, jaskanska turistička ponuda sve se jače razvija u skladu sa rastućim trendom globalnog putovanja te privatnim osobama koje su, u suradnji sa lokalnom samoupravom, prepoznale Jastrebarsko kao kvalitetnu priliku i potencijal turističke destinacije kojoj su potrebni sve veći smještajni objekti. Tako se Jastrebarsko, unazad dvije godine, može pohvaliti sa brojnim novim smještajnim investicijama između kojih izdvajamo: Hotel Princess, Hotel Jaska, tri novootvorene kuće za odmor te 5 apartmana.

Najznačajniju turističku ponudu Jastrebarskog zasigurno čini eno-gastronomski turizam Plešivice koja je iznjedrila brojna vrhunska vina i svjetski poznate pjenušce, a kojoj će u budućnosti, uz prvu kušaonicu sireva u Zagrebačkoj županiji u vlasništvu obitelji Šestak, dodatnu draž podariti i novi restoran u sklopu Vinarije Korak, a čiji će se rad temeljiti na „fine dining“ konceptu.

Štoviše, svijetla budućnost turizma u Jastrebarskom temelji se u samim prirodnim ljepotama obronaka slavetićkog, svetojanskog, okićkog i plešivičkog gorja, a koji su međusobno povezani vinskom cestom. Nadalje, tu su i park prirode Žumberak-Samoborsko gorje u sklopu kojeg se izdiže najviši jaskanski vrh i poznato izletište Japetić, dok u sam centar grada posjetitelje svojom ljepotom mami perivoj dvorca Erdödy.

Također, turiste u ovaj pitoreskni gradić nadomak Zagreba privlače i nove manifestacije zanimljive tematike, a usko povezane sa aktualnom ponudom ovoga kraja. Samo jedna od takvih manifestacija je i „Festival Jagoda & Pjenušaca“, a za koji je Turistička zajednica, prošle godine, od Udruge hrvatskih putničkih agencija primila nagradu za kreativnost, inovativnost i unaprjeđenje turističke ponude. Bitno je i napomenuti kako Jastrebarsko, kao jedina destinacija u Zagrebačkoj županiji, sudjeluje i provodi 2 EU projekta koji su isključivo namijenjeni turizmu i kvalitetnom upravljanju turističkom ponudom.

Jedan od njih je 1,3 milijuna eura vrijedan projekt „Baština Jaske i Črnomlja može biti cool. Za sve!“ u kojem je TZ projektni partner, a drugi EU projekt „In cultura veritas“ gdje je TZ dionik. Nadalje, jaskanska turistička zajednica, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, kreirala je i mobilnu aplikaciju Jaskabike na hrvatskom i engleskom jeziku, a u kojoj je mapirano više od 250 kilometara označenih biciklističkih staza pomoću koje posjetitlji mogu pronaći sve informacije o rutama i sadržajima na istima. Ove godine Grad će urediti i tri cikloturistička odmorišta, a izrađena je i Strategija razvoja turizma.

Na kraju, mora se istaknuti da je za najveći udio u ukupnom rezultatu turističkih noćenja najzaslužniji Hotel Princess obitelji Vučković, kategoriziran sa 4 zvjezdice i koji sa 93 sobe slovi kao na najveći smještajni objekt u Jastrebarskom. Hotel je u prošloj godini, a u odnosu na 2018. godinu, imao porast od 45% u broju noćenja. Prema najavama, u ovoj godini planira se širenje poslovanja hotela, a otvaranjem prema novim turističkim tržištima, očekuje se i daljnji porast broja noćenja. Ovakve prognoze vesele kako hotel tako i cjelokupan jaskanski kraj pred kojim je prema svemu sudeći još jedna rekordna turistička godina!

You may also read!

Pevex

Hrvatska udruga poslodavaca osnovala Koordinaciju neprehrambene trgovine i trgovačkih centara

Hrvatska udruga poslodavaca, neovisna udruga koja promiče poduzetnički duh, osnovala je HUP-Koordinaciju neprehrambene trgovine i trgovačkih centara. Sektor maloprodaje

Read More...
erste

Erste banka privremeno otvara dodatnih 12 poslovnica za isplatu mirovina

Kako bi svojim klijentima umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, koje će se isplaćivati od 3. travnja,

Read More...
trgovina

U veljači zabilježen rast maloprodajnoga prometa

U veljači 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 4,9% veći u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.