Jeftiniji proizvodi potiskuju brendove

In Vijesti iz svijeta

Nijemci sve manje kupuju brendirane proizvode u supermarketima i diskontima te se okreću jeftinijim markama samih trgovačkih lanaca. Trend je takav već mjesecima, zbog inflacije.

“Zaštitni znakovi primjetno povećavaju svoj tržišni udio”, rekao je za dpa Robert Kecskes iz tvrtke za istraživanje tržišta GfK.

Posebno je, kaže Kečkes, u zadnja dva mjeseca povećana prodaja posebno jeftinih proizvoda.

Tržišni udjel proizvođača robnih marki, koji je prošle godine iznosio više od 59 posto, u lipnju je pao na 56,5 posto, podaci su GfK. Ni česti popusti to nisu mogli promijeniti.

To je težak udarac za proizvođače brendova koji su bili među velikim dobitnicima tijekom pandemije. Naime, budući da su ugostiteljski objekti bili zatvoreni i nije se moglo putovati, mnogi potrošači željeli su se barem nečim počastiti u svoja četiri zida te su skupe, brendirane proizvode kupovali u supermarketima češće nego inače.

Sada je jasno kolika je neizvjesnost među stanovništvom, rekao je Kečkes. Više od četvrtine ljudi u Njemačkoj sada se boji da će ostati bez novca, pokazalo je istraživanje Njemačke udruge maloprodaje i Kölnskog instituta za istraživanje maloprodaje.

dpa GermanyToday

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle, Fed najavio usporavanje tempa povećanja kamata

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, što se ponajviše zahvaljuje porukama iz američke središnje banke da

Read More...
pravo na isključenje

Ipak u zakon pravo na isključenje

Jednosmjesečno e-savjetovanje sa javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu završilo je 11. kolovoza

Read More...
The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Timesa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design