Još jednom najveće priznanje – ocjena održivosti EcoVadisa

In Tvrtke i tržišta
EcoVadis 2022

Platinasta nagrada po treći put i time među prvih 1 posto svih tvrtki
Geberit Grupa je treći put zaredom nagrađena Platinastom medaljom koju dodjeljuje platforma EcoVadis za upravljanje održivošću. Ovo svrstava Geberit među prvih 1% svih tvrtki koje je naveo EcoVadis u različitim industrijama i zemljama.

Treći put zaredom Geberit Grupa dobila je platinastu nagradu EcoVadisa za svoje upravljanje održivošću. Ovo je najviša nagrada koja se dodjeljuje u sklopu godišnje procjene EcoVadis. Geberit se tako svrstava među prvih 1 posto svih tvrtki koje navodi EcoVadis u različitim industrijama i zemljama. Nagrada kupcima i dobavljačima pokazuje da Geberit posjeduje sveobuhvatan, sustavan i dugoročan sustav upravljanja održivošću.

Geberit je već više od 30 godina predan održivosti iz vlastitog uvjerenja i želi igrati vodeću ulogu u promjeni prema održivijoj sanitarnoj industriji. Već 1990. godine društvo je izradilo svoju prvu strategiju zaštite okoliša i provela određene mjere. Tijekom godina ova se strategija postupno razvila u sveobuhvatnu strategiju održivosti, sada je sastavni dio korporativne kulture i daje značajan doprinos ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

Preko 100.000 ocijenjenih tvrtki diljem svijeta
Holističke i provjerljive strategije održivosti postaju sve bitnijim za tvrtke. Platforme kao što je EcoVadis značajno pridonose transparentnosti održivog učinka tvrtki i time pružaju osnovu za usporedbu za klijente.

Od svog osnutka 2007. godine, platforma EcoVadis razvila se u jednog od najvećih svjetskih pružatelja ocjena održivosti za tvrtke i stvorila je globalnu mrežu od preko 100.000 ocijenjenih tvrtki. EcoVadis provodi procjene rizika i učinka u 200 industrija i 175 zemalja. Sustav analize sastoji se od 21 kriterija koji su podijeljeni u četiri tematska područja: Okoliš, Rad i ljudska prava, Etika i Održiva nabava.

Platinasti certifikat svrstava Geberit među prvih 1% svih društava koje ocjenjuje EcoVadis. Vrijedi do kraja 2023. godine.

You may also read!

poljoprivreda

U proljetnu sjetvu s jeftinijim gnojivom, ali i padom cijena uroda

Ove ćemo godine imati jeftiniju proljetnu sjetvu nego lani, rekao je za Hinu član Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore

Read More...
sajam

Na Proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru više od 400 izlagača

Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji se ovog vikenda održava po 24. put u Gudovcu pored Bjelovara, bit će najveći

Read More...
vina

Hrvatski vinari predstavljaju se na najvećem sajmu vina ProWein u Düsseldorfu

Jedna od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina, vinarske opreme i alkoholnih pića u Europi i svijetu prilika je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design