Karlovačka županija s pozitivnim turističkim trendovima i u posezoni

In Iz zemlje
cikloturizam

Karlovačka županija nastavlja pozitivne turističke trendove i u posezoni, turista je u rujnu i listopadu bilo znatno više nego u istom razdoblju lani i brojke se polako približavaju onima iz 2019., dok je u kampovima povećanje osjetno i u odnosu na tu rekordnu godinu, izvijestila je u petak Turistička zajednica Karlovačke županije.

Po podatcima iz sustava e-Visitor, u rujnu i listopadu ove godine na području Karlovačke županije je zabilježeno 45.337 dolazaka i 81.177 noćenja, dok je u ta dva mjeseca 2019. godine ostvareno bilo 62.863 turističkih dolazaka i 102.493 noćenja.

U kampovima je u rujnu i listopadu ostvareno 29.184 noćenja, što je 25 posto više nego rekordne 2019, godine. To je doprinijelo da je ukupno ostvareno gotovo četiri petine prometa u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, ističu iz TZ Karlovačke županije.

Direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak kaže da brojke govore da se nakon kolovoškog rekordnog porasta dolazaka i noćenja pozitivan trend nastavio i u jesenskim mjesecima.

“Posebno nas veseli osjetan povrat inozemnih turista, posebno onih iz Njemačke i Nizozemske koji su ostvarili značajan porast dolazaka i broja ostvarenih noćenja te premašili rekordnu 2019. godinu”, ističe Fanjak.

Potpuni izostanak turista s azijskih tržišta kompenzirali su domaći turisti i oni iz Poljske, Francuske i Austrije, dodaje Fanjak i naglašava da rastu smještajni kapaciteti svih kategorija, osim u domaćinstvu.

Značajno raste turistički promet u kampovima, tako da je u kampovima povećanje osjetno čak i u odnosu na najbolju turističku godinu, 2019..

Od ukupnih noćenja najviše ih je, 57 posto ostvareno u Općini Rakovica odnosno plitvičkom kraju, 11 posto se odnosi na Karlovac, devet posto na dugoreški kraj, itd.

U Turističkoj zajednici kažu da se Karlovačka županija percipira kao sigurna destinacija, jer je u njoj (izuzme li se Zagreb) i najveći broj objekata s oznakom Safe Stay in Croatia na kontinentu.

Zbog daljnjeg unapređenja turističke ponude u Karlovačkoj se županiji – “očekuje daljnje intenziviranje turističkih dolazaka i razvoj željenog cjelogodišnjeg turizma”, zaključuje Fanjak. (H)

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze pale drugi tjedan zaredom,

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagače zabrinjava širenje omikron varijante

Read More...
industrija

Zalihe industrijskih proizvoda pale na godišnjoj razini

Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju listopada ove godine bile su za 1,6 posto veće u odnosu na

Read More...
Cromaris

Cromaris donirao vrijednu školsku opremu OŠ Petra Lorine u Salima

Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, lider je hrvatske marikulture i jedna je od šest najvećih kompanija u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.